Leírás | |
Staff | |
Ki van itt? | Jelenleg 22 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 22 vendég :: 1 Bot
Nincs
A legtöbb felhasználó (299 fő) Hétf. Okt. 28, 2024 3:55 am-kor volt itt.
|
Statistics | Összesen 2484 regisztrált felhasználónk van. Legújabb felhasználó: Sweet Krytal
Jelenleg összesen 505860 hozzászólás olvasható. in 1980 subjects
|
|
| Társalgó - Konyha, étkező | |
|
+97Jean Pierre Borell Sophie Lee Kilian Jones Lioneah Armenyell Noah Karl Pavel Enrathol Dorhead Szergej Romanov Lena Langhorne Evangeline Elovics Celia D'cruze Dwayne Brox Nia Boyanov Cameron Whitness - Archív Edenzia Syntyche Diana Lunitech Logan Knucker Cassandra Waylan Samuel J. Colwell Fox Hunter Flame Torchwood Sasha Lupinien Tessa Leone Artemis Taylor Aliena McNewast Christianna Faraday Nye Drystan Cat R. Morgan Munashi Kataku Dárdosi Péter Molly Grozda Goran Polyak Boris Casimir Pavlov Anelie Mei Xi Theodor Anastas Natalia Tatiana Ridolf Samantha Radoslava Lizbeth Westlive Lorie Andres Jack Darkfield Ashley Montez David Branson Xena W. Johnson Rory L. Milborrow-Quenell Alexandra Voltano Eira Eilertsen Etienne Marceau Choi Dae Rin Alfons Gerard Nessie di Alsiera Joshua Phoenix Valeriel Ravenwood Isabella Newton Berill Dalida Cornish Sly Monroe-Peck Daran Fila Chirs Thomas Evernight Lina Wierro Siegfried Zauberer Vivienne Mendelsohn James Ravenwood Teodora Yana Teodora Zhaklina Jenna Shot Maria Thekla Steven Grivalt Aravis Anton Gwilim Jan Nemir Growal Daniel Dragos Emett Neofit Rosetta Waylan Lorraine Betranche Aleksandar Grozda Regina Ruosin Larissa Silber Seldrit El Perimd Lavena Theia Emily Kyra Beawer Farkas Zsuzsanna Gaiaea Yosif Zhivko Electra Porfkonjal Estera Linnet Emanuel Branimir Ginnie Baker Alvery Moreau Speranza di Bagliore Cecile Mignonette Nathaly Holloway Toportyán Zakariás Rosalie Hooper Jasna Novarro James Blackwood Wanda Dorcas Gloria Miley Hortingberg Kádár Enikő Vica Caroline Evans Andréa Bontavier 101 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Andréa Bontavier Diák
Főkarakter : nezapierre@hotmail.com Hozzászólások száma : 213 Kaszt :
| Tárgy: Társalgó - Konyha, étkező Szomb. Okt. 16, 2010 7:57 pm | |
| First topic message reminder :A Társalgó központi terméből egy kisebb szobába nyílik egy ajtó. Nem túl nagy a hely, de esti nassolásokra, mikor már az Étkezőbe nem szabad menni kimondottan alkalmas. Ha belépsz szemben magaddal a fal mentén végig egy pult húzódik, sok-sok szekrénnyel, ahol találsz poharakat, tányérokat, sütéshez, főzéshez is összetevőket. Meglepő lehet, de szinte minden fellelhető itt, vélhetően a mágia erejének hála, ha palacsintára vágysz, és liszt kellene biztosan lelsz egy szekrényben. Természetesen láthatod, hogy van itt csap is, kézmosáshoz, mosogatáshoz, bár utóbbi nem szükséges, hiszen a manók, mikor épp nincs itt senki sem rendet tesznek. Egy kisebb hűtőt is találsz itt, ha valamit készítesz, és marad belőle elteheted, de ha egy szendvicset ennél ahhoz itt leled meg a felvágottat. A mélyhűtőben még különböző ízű fagyik is rejtőznek, nem árt hát jól körülnézni. Sütőt is láthatsz, ha esetleg bonyolultabb ételt szeretnél készíteni, hisz néha az ember kedvét leli az efféle alkotásban, és nem mindig akarja a manók ételét enni, így akár a hazai ízeket is a kúriába varázsolhatod. A szobában egyetlen kis asztalka van, maximum ketten férnek el mellette, bár szék több is akad, tehát ha arról van szó leülni le lehet, vagy kivinni az enni, innivalót a központi terembe. írta Cirelin de Sovalon
| |
| | |
Szerző | Üzenet |
---|
Edenzia Syntyche
Főkarakter : Clína Aoifé Nessa Hozzászólások száma : 31 Kaszt : Üzenőláda : .
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Hétf. Márc. 18, 2013 10:57 am | |
| *Arca kiit komolyabbra vált, s mist igazán őszintén fordul Dárdosi felé.* -Ugye többet tervez élni, mint egy áltagos ember? Furcsa lenne látni, ahogy lassan megöregszik, és végül... *Be sem fejezi. A háború hevében gyakran kellett szembesülnie a halállal, s minden alkalommal megrázta a dolog. Nem igazán szeretne a közeljövőben (pl az elkövetkező 100 évben) temetésre menni, főleg békeidőben. A sült krumplit is kicsit komolyabban/komorabban rágcsálja, láthatóan nagyon elkalandoztak gondalati a felperzselt otthonföld felé.* -Igen, nagyon finom. *Mondja csak úgy mellékesen. A kapott feladat zökkenti ki igazán, már ugrik is, megszokott kedves/csábos mosolyával jár körbe-körbe, úgy keresi a növényeket. Talál salátát, paradicsomot, paprikát, hagymát, gombát (bár az nem zöldség, de finom), uborkát, karalébét, zellert, káposztát, kelbimbót, almapaprikát, articsókát, pepperónit és még több krumplit. A biztonság kedvéért a krumplin kívül mindenből hoz, szoknyája egyik lapjából csinál alájuk kötényt. Egyik combja teljesen láthatóvá válik, egyszerű, fekete selyem alsóneműje ki-kivillan mozgás közben. A szerzeményeit leönti a pultra, a szoknyadarab pedig visszahull a többi közé.* -Melyiket pucolhatom? *Kérdezi mélyen Dárdosi szemeibe nézve, mintha nem is venne tudomást a villantásról. Kicsit még meg is magyarázza magának, hogy "nem fért volna bele egy tálba" meg hasonló átlátszó kifogások. Igazság szerint eléggés ribisnek érzi most magát, és ez zavarba hozza. Itt állítólag nem kedvelik annyira a Szerető típusú francoskákat, mint otthon, megvetik őket a pillangó-szerű viselkedésük miatt. Márpedig ő valamennyire annak is érzi magát. Néha...* | |
| | | Dárdosi Péter Tanár
Főkarakter : Isabella Newton Hozzászólások száma : 190 Kaszt :
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Hétf. Márc. 18, 2013 10:38 am | |
| *Az emberes megjegyzésre Péter elneveti magát és bólogat.* - Na igen, de az nem olyan konzerválás, mint amire Ön gondol, Kisasszony! *nevet a férfi és megcsóválja a fejét. Furcsa, hogy ennyi mindent meg kell magyarázni ezeknek a másik síkról jött lényeknek. Mintha egy 5-6 éves gyereket kevernél össze egy felnőtt nővel. Eszméletlen! Péter mesél egy kicsit Jézusról, és úgy tűnik, hogy Edenzia tökéletesen megérti, hogy mit is hadovált itt össze.* - Igen, valami olyasmi. *neveti el magát zavartan a férfi, majd hamarosan már a kész sült krumpli előtt ücsörögnek és miután a lány sajátos módon, de megtalálta a sót, meg is sózza.* - Szerintem simán finomabb, mint a Mekis sültkrumpli. *kacsint a lányra Péter.* - Viszont a hamburgerhez kell még husi is, úgyhogy amíg forró az olaj, azokat is gyorsan megcsinálom. Addig válogass zöldséget a hamburgerbe. *néz mosolyogva a lányra Péter. Ez a neki való feladat, az biztos!* | |
| | | Edenzia Syntyche
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Hétf. Márc. 18, 2013 10:23 am | |
| -Állítólag még az embereket is konzerválják. Mondjuk nekemnem fontos, én úgyis tovább élek az embereknél, nincs szükségem plusz konzerválásra. *Vidáman nevet, közben lopva figyeli Dárdosi szemét, merre is tapogatja őt. Mintha nem lenne teljesen veszett az ügy. Kivéve, ha barátnő/feleség van a képben, mert akkor persze azonnal kiveri a fejéből ezt a butaságot. Végül is, ő fiatal, Dárdosi meg... Felnőtt. Talán nem kellene egyiküket sem kínos helyzetbe hozni egy esetleges románccal. Épp ezért, be is csukja hirtelen nyitott száját, s tapintatosan nem kérdez rá, hogy ha nem Jézus az illető hölgy, akkor mégis kiféle-miféle. A vallási dolgokra még egyáltalán nem futotta az idejéből, örül, hogy a pénz kezelését, a közlekedés működését, az itteni alapvető szokásokat elsajátította. Jézus tehát egy nagyon fontos, halott vallási személyiség, és... férfi. Edenzia eléggé elvörösödik, s hirtelen nagyon érdekesnek talál egy feketedő, apró krumplitöredéket.* -Értem már. Szóval ez nem Jézusról szól, csak ez olyan szó, amit mindenki ismer, és tök jól nyomatékosít. Igaz? *Az almafáról ő is tép egyet, mielőtt félre állítja a pulton. Nagyon édes, az ő ízlésének már túlságosan is. Eltúlozta a dolgot. Legközelebb hamarabb megállítja a növekedést.* -Sajnálom, hogy picik, de nagy almafához sok idő, és lassabb növekedés kell. És persze rengeteg szeretet, odafigyelés, és némi klasszikus zene. *Utolsó mondatához kacsint, és máris a sót keresi, hogy megízesítse az első adag krumplit. Keresési metódusa igen egyedi, mindent, ami fehér és por szerű, megkóstol. Amikor arca fanyar fintorba fut, érzi, hogy magtalálta azt az ízt, amit a mekiben sónak hívnak.* | |
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Hétf. Márc. 18, 2013 9:59 am | |
| *Az apró tegezős mondatra kicsit felvonja a szemöldökét, habár sejti, hogy csak nyelvbotlás volt. Jóban van ő a diákokkal, szereti őket és nyilván a diákok is kedvelik őt, de azért szeretné, hogyha meglenne közöttük a tanár-diák kapocs. Mivel elvárja, hogy ők is magázzák, így ő is magázza a diákokat, habár volt már egy hölgy, aki megkérte Pétert, hogy őt inkább továbbra is tegezze. Eleinte furcsa volt, de végül Péter is megszokta a dolgot. * - Oh, hát ezekben biztos vagyok, csak nem tudom, hogy ez pontosan a nyers ételeknek köszönhető-e? *kacsint a férfi nevetve Edenziára, és kicsit meg is csillan a szeme, ahogy végigfuttatja tekintetét a lány alakján. A 'Jézus'-os kérdésre Péter elmosolyodik. Úgy tűnik, hogy a francoskák kevesebbet tudnak az itten életről, mint azt a férfi gondolta. Persze, ez érthető, hiszen nem régen kerültek át erre a síkra. Bár nem tudja, hogy Syntyche mióta van itt, erről még nem beszélt vele. (És amúgy sem sokat beszélt a nővel, ami azért kár...)* - Nem, nem a feleségem. *válaszol egyszerűen a férfi egy titokzatos mosollyal a szája szegletében, hiszen valahogy sejti, hogy ez a kérdés az állapotára utalt, azonban ebből a válaszból nem igazán lehet kikövetkeztetni, hogy most végül is házas-e, avagy sem. Természetesen Péter nem házas, a munkája mellett nem sok ideje maradna egy feleségre, és mivel állandóan utazgat, nem lenne túl kifizetődő. A nővére már megpróbálta összehozni néhány barátnőjével, de nem igazán sikerült neki. Mindegy is...* - Jézus egy híres, bibliai személy, Isten fia - így tartja a vallás. Feláldozta magát az emberekért, és Isten tanításait követte és tanította. Számos tanítványt és apostolt szerzett magának és... *itt kicsit abbahagyja a magyarázást, hiszen ki tudja, hogy Edenzia mennyire tudja követni a dolgokat.* - A lényeg, hogy a Jézusom felkiáltásnak igazából nem sok köze van az igazi Jézushoz, mintha csak azt mondanád, hogy Wow, vagy Hűha! Csak gyakran ez jön az emberek szájára. *fejezi be kicsit sután a magyarázatot a férfi és zavartan elmosolyodik és fordul a krumplik felé. De nem sokáig, hiszen Edy ismét elkápráztatja a férfit - immár sokadszorra - és egy élő mini fát varázsol/növeszt az asztalra. Az apró megjegyzésre Péter zavarba jön, és elfordítja a fejét az almák irányába. Le is tép egyet és bele harapva halkan hümmög egyet.* - Kár, hogy ilyen aprók. Ezek nagyon finomak! Bizonyára számít az is, hogy mennyi szeretettel és odafigyeléssel növesztetted, nemde? *tegezi le ő is a lányt úgy, hogy észre sem veszi. Az almát kicsit arrébb teszi, hiszen a krumpli hamarosan odaég. Egy tálat kér a lánytól, aki a benne lévő papírt egyszerűen kidobja. Elfojt egy kuncogást és megköszönve a tálat beleteszi a sült krumplikat.* | |
| | | Edenzia Syntyche
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Hétf. Márc. 18, 2013 9:45 am | |
| -Hidd el, hogy nyersen sem rosszabb! *Válaszol nevetve, teljesen megfeledkezve arról, hogy ők egyébként magázódnak. Legalábbis neki illene magáznia a tanárt.* -Nem, nem ettem, ezért ilyen szép a bőröm, ezért ilyen egészségesek és fehérek a fogaim, és ezért vagyok ilyen csinos. *Mondja kicsit kihivóan, de leginkább nevetve. Jézus említésére viszont láthatóan elszontyolodik. Ha nem tanar kenne a beszélgetőpartnere, tutira nem kérdezne rá, miről is van szó.* -Jézus... Ki is az a Jézus? Mintha már hallottam volna a nevét... A tanár úr felesége? *Félszegségével próbálja leplezni, hogy egyáltalán nem tudja, ki is az említett illető. Pedig már hallottaa nevét az iskolában. A birtokos jelző az egyetlen,amiből ki tud indulni, s valljukbe,a név hangzása neki nagyon is nőies.* -szóval a buci egy nagy zsemle, ami kicsit kevésbé száraz. Ezt megjegyzem, köszönöm. *A fás mutatvány gészen káprázatosra sikerül. Nevetve tartja fogva Dárdosi tekintetét.* -Meg is lehet kóstolni. *Mondja furcsa hangsúllyal, mintha nem is az almákról beszélne.* -Igen, Kertész vagyok, és nagyon élvezem. Egészen olyan, mint Alkotónak lenni, csak az én alkotásaim élnek is. Egy tál, persze... *Máris ugrik, hogy kiválassza a megfelelőt a halomból. Kék, virágmintás, papírral bélelt.a papírt gyakorlottan kidobja a fenébe, már úgysem kell törölgetni a tálat. Teljesen száraz. Mit tudja ő, hogy a papír azért volt benne, hogy a felesleges olajat magába szívja?* | |
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Hétf. Márc. 18, 2013 9:34 am | |
| *Edenzia elvesz egy nyers krumplit, miközben darabokra vágjuk őket, mire Péter elneveti magát.* - Hidd el, hogy sütve jobb. *kacsint rá pajkosan mosolyogva a férfi és néhány másodpercre figyeli a leányzót, ahogy vidáman rágcsálja a krumplit. Milyen csinos hölgy, akár az anyja! Kicsit meglepődik, hogy ilyen gondolatok jutnak eszébe, de hamar a krumplira koncentrál és persze az olajra, ami hangosan kezd el sercegni a lábasban, mikor beleönti a vizes krumplit. Edenzia kijelentésére meglepődik és meg is áll a keze a levegőben, így a lány oda tudja adni neki a fakanalat.* - Ehh, köszönöm. Nem ettél még főtt ételt? Jézusom... *döbben meg a férfi és nagy szemekkel pislog a lányra. Azonban nem sokáig nézheti őt, hiszen az olaj serceni kezd, így nem árt megkeverni a krumplit a lábasban.* - De, vélhetőleg igen, csak a buci jobban meg van puffasztva, nagyobb, mint egy sima zsemle. Persze ezt egy Baziteoval könnyedén meg lehet hazudtolni... *neveti el magát a férfi és megvonja a vállát. Visszafordul a krumplihoz, amik szépen sülni kezdenek, majd helyet foglal az egyik széken és a leányzót nézi, majd hallgatja.* - Fél perc? *vonja fel a szemöldökét és mikor Edenzia magokat kezd el keresgélni, majd néhány másodperc alatt egy komplett almafát tart a kezében, Péternek leesik az álla.* - Hűha! Szóval Te egy Kertész francoska vagy. Ez csodálatos! *áll fel és közelebb sétál a mini fához és az almákat is meglesi. Elismerően biccent a lány felé és kicsit tovább tartja a szemkontaktust, mint az illene. Majd felteszi az iskolára vonatkozó kérdését, amire természetesen azt a választ kapja, amire számított.* - Igen, minden diák ezzel kezdi, hogy hatalmas. Jó magamnak is beletelt néhány hónapba, mire ki tudtam ismerni a Kúria folyosóit. *nevet fel Péter, majd kicsit megkevergeti a krumplit, és ki is veszi az első adagot.* - Adnál egy tálat, kérlek? *néz a lányra és a már előkészített tálak felé mutat, miközben csepegteti le a krumpliról a felesleges olajat a fazék fölött.* | |
| | | Edenzia Syntyche
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Hétf. Márc. 18, 2013 9:18 am | |
| //Olvad^^//
*Ő nem fogja vissza magát, máris elvesz egy nyers krumpli csíkot, és nagy ropogással rágcsálni kezdi. Sok benne a keményítő, ezért óvatosan kell vele bánnia, de egy pohár víz kellemesen oldja ezeket a kellemetlenségeket. Fel is túr jó pár szekrényt, mire talál egy tiszta poharat, amit a csapnál tele tölt.* -Én elhiszem, főleg így tapasztalat nélkül. A mekis kaján és az ebédeken kívül sosem ettem még főtt ételeket. Sosem... vonzott. *Követi a férfi tekintetét, és észleli a fakanalat. Fürgén nyúl érte csak azért, hogy ő adhassa át egy kacér, zöldesen csillogó pillantás kíséretében.* -A sima zsemle és a buci zsemle miben tér el? Nem ugyan abból a búzából van mind a kettő?*A fél évre félis sértődötten, félig megértően pillant rá, közben egy magot keres a zsebében. Tele van magokkal,nem is tudna nélkülük útra kelni. Mik vannak nála... Rózsa mag, liliom mag... nem túl látványosak, meg hülyén is nézne ki, hogy ő ad először virágot Dárdosinak, nem fordítva. ~Mi jár a fejedben, Edy? Egy tanár? Ejejj...~ Tovább kototászik, végül talál egy alma magot. Megteszi.* -A fél év helyett legyen mondjuk fél perc. Az még belefér? *Kérdezi kacsintva, majd nagyon erősen koncentrálni kezd a magra. Az hirtelen kicsírázik, fás szárába csökken, s egy csökevényes, négy tenyér méretű almafa nő ki belőle, amin apró, alig mandarinnyi almák csünggnek. Elégedetten néz a fácskájára, s máris körbe tekint, hová tudná elültetni. Közben persze válaszol is.* -Hatalmas. Nagyon nagy, mint maga a világ is. Anya nagyon sokat segít, a legtöbb diákot már azelőtt ismerem névről és arcról, mielőtt találkoznánk, ez sok furcsa helyzetet szül. Egyébként nem rossz itt, jobb, mint a háború kellős közepén, de azért... nem olyan, mint az otthon... | |
| | | Cameron Whitness - Archív
Főkarakter : Ariana Ravenwood Hozzászólások száma : 70 Kaszt : Üzenőláda :
Az én színem a peru.
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 6:54 pm | |
| - Elég sok dologról, azt hiszem. Egy csomó mindent nem úgy képzeltem a könyvek alapján, mint ahogy valójában vannak... de bámulatos, miket ki nem tudnak találni, nem igaz? *Kortyolgatja a teát, ami lassan el is fogy, a szendviccsel együtt. Régen evett, eléggé éhes volt, szóval nem csoda, hogy ilyen gyorsan eltüntette gond nélkül az egészet.* - Azért a kviddicsben is kell használni a lábad, bár inkább csak arra, hogy fent maradj a seprűn... szóval korántsem annyira, mint a fociban, de az biztos hogy az izom kell hozzá. *Mondja, majd megvonja a vállát a kérdésre.* - Nem annyira. Még nem régóta vagyok itt, szóval nem volt ideje, hogy hiányozzon. De a sportcsarnokban tuti, hogy vannak labdák, szóval ha találok valakit, akkor lehet akár focizni, vagy magamban kosarazni, ilyesmi. Azért próbálj meg nem leesni a seprűkről. *Jegyzi még meg mosolyogva, de a joghurtra megrázza a fejét.* - Nem, köszi, már tele vagyok. És azt hiszem ideje mennem, át kellene néznem a jegyzeteket a holnapi óra előtt... sok a pótolnivaló. Szia. *Köszön el, majd elteszi a tányérját a mosogatóba, ahonnan a manók majd biztos elviszik, és visszasétál a várószobába.* | |
| | | Nia Boyanov Diák
Főkarakter : főkarakter Hozzászólások száma : 11 Kaszt :
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 6:43 pm | |
| - Igen, a muglik elég ferde képet alkottak rólunk. De vannak ott jótündérek is azért. És Hófehérke mostohája. Igaz, ő gonosz, de nem bibircsókos és hajlott hátú, ami jó kezdet. *Mosolyogva kapargatja a pohár faláról a maradékot, majd a teát kezdi kortyolgatni.* - A focihoz eléggé kétballábas vagyok, a karom ügyesebb. Otthon sokat teniszezek az öcsémmel, talán azért. Ha lenne seprűm, én biztosan magammal hoztam volna. Nem hiányzik a sport? Nellondban első dolgom lesz bérelni egyet, és kipróbálni, hány métert tudok menni leesés nélkül. *Elővesz egy másik joghurtot és odanyújtja a Belsirionosnak.* - Kérsz? Nagyon finom. | |
Az én színem a peru.
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 6:23 pm | |
| - Ó, a varázslat nem mindig látványos... én szerettem a trükköket is, amiket nem is látsz elsőre, mégis megtörténtek. De persze, a gyerekmesékben a legtöbb varázslat olyan... a legtöbb boszorkány meg bibircsókos és hajlott hátú, szóval nem valami reális kép a varázslókról, azt hiszem. *Végigpillant magán, mintha csak ellenőrizné, hogy nem-e bibircsókos és hajlott hátú.* - De megértem, kicsit olyan, mint mikor a bűvész elmondja, hogy csinálta a trükköt, és onnantól annyira egyszerű, hogy már nem is izgalmas. *Bólint, valóban értve hogy mire célozhat a lány, majd elmosolyodik, mikor az leeszi magát a joghurttal.* - Azért remélem, kijön majd belőle. És hajtó voltam, fociztam is, ott meg csatár, szóval azok eléggé hasonlóak... tulajdonképpen megfelelnek egymásnak, csak az egyik seprűn van, az azért nagyon más. *A sötét titokra bólint, hogy szeretné hallani, majd mikor Nia kimondja, felnevet.* - Ó, azon segíthetünk. Nellondban csak van valahol seprűkölcsönző... sajnos a sajátomat nem hoztam el. | |
| | | Nia Boyanov Diák
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 6:05 pm | |
| - Nézni szeretem, de valahogy érzem, hogy nem lennék jó benne. Ha más csinálja, olyan, mint a varázslat - mivelhogy az is. De mivel én is mugli születésű vagyok, még mindig él bennem a mágiáról megalkotott gyerekes kép, és az illúziómágia elég látványos ahhoz, hogy ezt felidézze. Ha érzem mögötte az erőfeszítést, az már nem ugyanaz az érzés. Hát ez nem igaz! *Nevetve törölgeti a nadrágjáról a joghurtot.* - De jó, milyen poszton játszottál? Én mindig is szerettem volna, de sosem volt lehetőségem. Viszont nagy rajongó vagyok. Mondjak egy sötét titkot? *Megjátszott dramatikus suttogással folytatja.* Még sohasem ültem seprűn! | |
Az én színem a peru.
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 5:50 pm | |
| - Ezek szerint az illúziókat nem szereted? *Kérdezz rá, amikor a lány kijelenti, hogy az elementáloknak nagy kedvvel ült neki. Hümmög, és tovább majszolja a szendvicsét.* - Tudod, az én szüleim, meg a családom sem varázslók, szóval... én igazából mindennek nagy kedvvel állok neki, mert minden izgalmasabb, mint a matek, vagy a szimpla fizika. Úgy értem, biztos az aranyvérűeknek is van olyan tantárgy, amiért rajonganak, de hogyha eleve nem ebben nőttél fel, akkor valahogy minden újdonság. *Magyarázza, majd megvonja a vállát.* - Hát igen, meg itt legalább van ismerős. Meg új a környezet... nem annyira szerettem Amerikában élni, gondoltam ideje kipróbálni valami újat. Lassan húsz éves vagyok, és mielőtt idejöttem, még nem hagytam el az országot. Az államot is csak nyaralásokkor, körülbelül. *Lassan már a szendvics felénél tart, békésen eszik amíg Nia beszél, majd bólint.* - Persze, imádom! A régi sulimban, Amerikában, játszottam a csapatban. De úgy tudom itt nincs. | |
| | | Nia Boyanov Diák
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 5:41 pm | |
| - Egy szóval sem mondtam, hogy az elementál könnyű, csak nagy kedvvel ültem neki, így pozitív élményként maradt meg. *Vigyorogva letöröl egy joghurtkarimát az álláról egy darab kenyérrel.* - Egy magas színvonalú iskola miatt szelted át az óceánt? Merész. Bizonyára szeretsz utazni. *A másik zavarát látva sejtette, hogy többről van szó, de nem akarta ismeretlenül feszegetni a témát. Majd megnyílik, ha akar. Elgondolkozva kevergeti a joghurtot.* - Leginkább a közelsége miatt jöttem ide, de meg is tetszett azok alapján, amiket olvastam róla. Elgondolkodtam még a Roxforton is, de nem lelkesedem különösképpen az skóciai időjárásért. Bár még mindig jobb, mint Norvégia. Nem is értem, Krum hogy volt képes elhagyni az országot a Durmstrangért. Megfagynék ott. *Látványos didergéssel nyomatékosítja szavait.* Te szereted a kviddicset? | |
Az én színem a peru.
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 5:00 pm | |
| - Áh, értem. Hát, ha biztos vagy benne... *Lepillant a saját szendvicsére, ami azért Nia ebédjéhez képest... határozottan nagyobb. Kicsit rosszul is érzi magát, hogy ennyit eszik, amikor a másiknak "csak a joghurt meg a kenyér jut", de hát ajánlotta hogy csinál mást, csak nem erőszakolhatja le a szendvicse felét a lány torkán. Szóval végül beleharap a szendvicsbe, az egyik végéről a másikra halad, és békésen eszeget.* - Egyik sem hangzik könnyűnek... én a természeti mágiákat szeretem főleg. Az idézések viszonylag közel állnak hozzám, de az nem azt jelenti, hogy könnyűek, pláne az elementálok meg a gólemek... *Beleiszik a teájába, majd a kérdésre kicsit zavarba jön. Most vágja rá, hogy azért, mert ez jó messze van az otthonától?* - Hát... igazából az egyik itteni szakvezető ajánlotta. Mielőtt ide jött volna, az én iskolámban tartott előadásokat Amerikában, és ő mondta, hogy ide jön majd tanítani, mert úgy hallotta, magas a színvonal... *Meg mert a tanárnő elfogadta és segített neki, így az ő vezetése alatt biztonságban érzi magát valamennyire, még ha nem is az ő szakján van.* - És te? Ez volt a legközelebb, vagy messzebbről is ide jöttél volna? | |
| | | Nia Boyanov Diák
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 4:37 pm | |
| - Persze, kenyérrel eszem, úgy laktató. *Válaszol Nia, szintén angolul. Hallja a saját akcentusát, és megérti, Cameron miért akart inkább anyanyelvén beszélni. Így sokkal bizonytalanabbnak érzi magát.* - Tegnapelőtt jöttem. Eddig gólemidézésen és illúziómágián voltam, mindkettő nagyon érdekesnek tűnik. Bár az illúziómágia nem hangzik könnyűnek. *Iszik egy kortyot a teából, és nekiáll kibontani a joghurtot.* - Miért jöttél el amerikából? A családod ideköltözött, vagy csak ide szerettél volna járni? *Utóbbin nem csodálkozott volna. Nagyon tetszik neki az iskola.* | |
Az én színem a peru.
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 3:54 pm | |
| - És utána teszed bele a teát... áh, így már világos. *Bólint, hogy érti amit a lány mond, majd a joghurtot kezdi méregetni.* - Biztos, hogy az elég? Összeüthetek egy rántottát, vagy valami... az nem tart sokáig, és nem is olyan nehéz. *Otthon csak meg kellett tanulnia az alap dolgokat, hogy tudjon enni amikor otthon lett hagyva egyedül, vagy épp senkit nem lehetett megkérni, hogy mozduljon meg, és csináljon valamit enni. Mindkettő gyakran előfordult, így általában rántottán élt, mert azt legalább meg tudta csinálni, vagy zacskós levesen és maradékokon.* - Aham, az angol könnyebb lenne. *Mondja, persze rögtön átváltva angolra. Felnyalábolja a hatalmas szendvicset, és ha Nia nem kér rántottát, akkor azzal együtt leül az asztalhoz, ha meg kér, akkor persze elkezdi megcsinálni. Tojás még akad a hűtőben, meglepetten felszerelt.* - És régóta vagy az iskolában? Én pár napja érkeztem, igazából még órán sem voltam... majd a holnapira bemegyek, persze. Az elméletre biztosan, és meglátjuk, mennyire durva. | |
| | | Nia Boyanov Diák
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 3:47 pm | |
| - Felvizezni én sem, csak feleannyi vizet forralok, mint amennyit meg szeretnék inni, azután hideggel pótlom. *Megörül a felajánlásnak, de mosolyogva elhárítja.* ~ Ha nem tudná megenni egyedül, miért csinált volna ilyen gigászi szendvicset? Csak látja, hogy kopog a szemem... Még, hogy az amerikaiak tuskók.~ - Megteszi a jó öreg almás joghurt, úgyis ebédidő lesz hamarosan. Nekem a bolgár az anyanyelvem, egy közeli faluból származom, így nem okoz nehézséget. De beszélhetünk angolul is, ha neked úgy könnyebb, Cam. | |
Az én színem a peru.
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 3:30 pm | |
| - A víziló aranyosan mozgatja a füleit, de nem hiszem, hogy nehezebben süketül meg, mint mások. *Csóválja a fejét, de azért lehalkítja a zenét, sőt, végül ki is kapcsolja, eldugva a ketyerét a zsebébe. Mikor a másik elvigyorodik, ő is kicsit megnyugszik, de a kijelentésre értetlenül néz.* - Én nem szeretem felvizezni a teámat. Vagy hogy értetted? De egyébként a tej is épp arra van, hogy hűtsön a teán, és azért mégiscsak más, mint vízzel... bár én tejet sem szoktam belerakni. *Megvonja a vállát, és két bögrébe tölt az időközben elkészült teából, majd felszolgálja az asztalon, és a csodaszendvicsre téved a tekintete.* - Kéred a felét? Nem hiszem, hogy meg tudom enni egyedül... ~ Vagy ha igen, akkor majd csinálok másikat. ~ - Heló Nia. Egyébként a Cam jó lesz, ha az jobban tetszik. Amerikából jöttem nemrég, még nem annyira szoktam hozzá a nyelvhez, pláne írásban. És te? | |
| | | Nia Boyanov Diák
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 3:10 pm | |
| ~Hoppá, nem gondoltam volna, hogy így megijed. Küldetés sikertelen.~ - Semmi gáz, ennyi decibeltől egy víziló is megsüketülne. *Szemügyre veszi a szoknyát. Maga is szívesen megvett volna egy hasonló darabot pár hete, de nem lett volna mihez felvennie. Egy angol teázási szokásokról szóló megjegyzés azonban kizökkenti gondolatmenetéből. Elvigyorodik a váratlan információ hallatán.* - Nem, ez az ismeret eddig elkerült. Én ugyanezt hideg víz hozzáadásával küszöbölöm ki, nem szeretek várni, míg kihűl a forró tea. Elfogadok egy bögrével, köszönöm. *A közös hűtőhöz sétál, és kiveszi belőle a saját nevével címkézett csomagot.* - Egyébként Nia vagyok. * Bök rá a joghurtra firkantott névre.* - Felteszem nem vagy idevalósi. *Utalt az akcentusra.* | |
Az én színem a peru.
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 2:36 pm | |
| *A füle botját sem mozdítja a megszólításra, viszont időközben végez a szendvicsével. Szépen ráteszi a tetejét, kicsit rányomja, hogy ott maradjon, majd megfordul, hogy megnézze, hogy áll a tea, hiszen a zenétől nem nagyon hallotta, sípolt-e. Ez pont abban a pillanatban van, amikor Nia már elég közel áll hozzá, hiszen meg akarta kocogtatni a vállát, de még nem jutott el odáig, szóval Cameron nem tud a jelenlétéről... szóval ahogy megfordul, megpillantja a felé nyúló, közel álló lányt, és elsőre igencsak meg is ijed tőle. Rémülten hátrálna reflexből, de ott a pult, így csak nekitámaszkodik. Aztán pislog kettőt, és megérti, hogy a lány nem akarja bántani, szóval nyel egyet, és kiveszi a fülhallgatót a füléből.* - Ó, heló. Bocsi, nem vettem észre, hogy bejöttél. *Kicsit töri még a bolgárt, hallatszik rajta az akcentus, hiszen nem régóta van anyanyelvi környezetben, és otthon mégis más volt tanulni, olyanoktól, akik szintén nem első nyelvükként beszélték.* - Cameron vagyok. *Zavartan simítja le, igazítja meg a szoknyát, pláne, hogy így megfordulva már pontosan látszik, hogy a mellkasa határozottan lapos, bár pusztán az arcvonásai alapján igen nehéz megállapítani a nemét.* - Kérsz teát? Azt hiszem, már készen van... gyümölcsös, tej is van hozzá ha esetleg úgy szereted. Tudtad, hogy eredetileg az angolok azért kezdték el tejjel inni, mert a tea forró volt, és szétrepesztette volna a kezdetleges porcelánbögréket, így kellett valami ami hideg, és tompítja? *Ez az, tereljük csak el a zavart random tényekkel. Remek ötlet.* | |
| | | Nia Boyanov Diák
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 2:26 pm | |
| *A helyiségbe belépve megpillant egy eddig ismeretlen embert. A szendvics láttán összefolyik a nyál a szájában, ma még ugyanis nem evett.* - Szia! *Nem érkezik válasz. Közelebb lépve megpillantja a fejhallgatót, melyből olyan hangosan szűrődik ki a zene, hogy valószínűleg egy légitámadást sem venne észre tőle. Vigyázva, hogy ne ijessze meg, megkocogtatja diáktársa vállát.* | |
Az én színem a peru.
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Pént. Márc. 15, 2013 2:13 pm | |
| *Odakint tombol a még nem kifejezetten meleg március, így persze, hogy inkább behúzódik. A konyhában sürög-forog, éppenséggel egy szendvicset készít magának, de nem akármilyet: hosszúkás kifliből csinálja a hatalmas szendvics-csodát. Hogy hogy fogja megenni, az egy jó kérdés, de a lényeg, hogy lelkesen tölti meg a kiflit paradicsommal, uborkával és egyebekkel. Ha valaki belép, csak hátulról láthatja - fehér-fekete csíkos pólót hosszú ujjú pólót visel, egy rövid, rózsaszín, skótkockás szoknyával, ami alá viszont vastag harisnyát és lábmelegítőt vett fel. Lehet, hogy bent vannak, de mégiscsak a labirintusban a föld alatt, ahol azért nem fűtenek annyira. Teljesen belemerül a munkába, ráadásul fülhallgatóval van bedugva a füle, zenét hallgat, így aligha veszi észre elsőre ha bárki is megérkezik. Még dúdolgat is magában békésen, láthatóan elégedett magával, meg a hatalmas szendvicsével.* | |
| | | Anelie Mei Xi
Főkarakter : főkarakter Hozzászólások száma : 405 Kaszt : Üzenőláda : IMMUNMUMUS
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Hétf. Márc. 04, 2013 8:37 pm | |
| *A portálon keresztül egy apró, kínai lányka érkezik a társalgóba. Fekete haja aggodalmas arcába hullik. Keze az igencsak korgó és egyben aggodalmát okozó hasán pihen. A nemrég felszedett plusz kilók egyre jobban aggasztják. A konyha felé veszi az irányt, mert az ő hűtőjük egyszerűen zöldség, gyümölcs és folyadékmentes. Tehát minden olyat nélkülöz, amit ilyen késői órában esetlegesen el lehet fogyasztani. A helyiségbe lépve egyenesen a kifogyhatatlan frigó felé rohan és annak tartalmából szemezget. Kikerül a pultra két alma, két banán, egy körte, egy doboz narancslé és valahogy egy nagy doboz fagyi... Bizony nehéz tartani ezeket a szigorú diétákat. Új szerzeményeivel a karjában az asztalhoz billeg és szépen falatozni kezd.* | |
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Hétf. Feb. 18, 2013 12:10 pm | |
| *A krumplik lassan szép formát öltenek, már szinte így, nyersen is ínycsiklandozóak. Péter elővesz egy nagyobb fazekat, beletölt egy kis olajat, majd a gázra teszi, amit pálcával begyújt, így az olaj hamarosan rotyogni kezd. * - Pedig csodálatos, ízletes dolgokat lehet főzni. A nyers dolgok is finomak és egészségesek, de az biztos, hogy egy csomó dolog sokkal finomabb főve. Legalábbis szerintem. De persze ízlések és pofonok. *neveti el magát a férfi, ahogy egy fakanalat keres a sült krumplikészítéshez.* - A szobájában termeszt fűszernövényeket? És a szobatársait nem zavarja? Gondolom fantasztikus illatorgia van ott. *kuncog fel a férfi, ami szintén nem illik hozzá, akárcsak a vállvonás, de most mégis megteszi, hiszen feloldódott a lány társaságában. Hamarosan előkerül a husi, viszont bucit nem talál a hűtőben.* - A buci a hamburgerzsemle rövid elnevezése. Igazán találó. *mosolyodik el, majd a husira néz.* - Mit gondol, jó lesz a mi kis hamburgerünk sima zsemlével is? Esetleg egy kis Baziteoval meg tudjuk növeszteni... *néz néhány zsemlére a férfi elgondolkodva. * - Nem szeretnék félévet várni erre a hamburgerre, köszönöm. *nevet fel a férfi és az olajra pillant.* - Nocsak, nocsak... *lép a sercegő olaj mellé, így egy marék krumplit dob a fazékba, ami egyből hangosan sercegve - a víztől - válaszol.* - No, a krumpli hamarosan kész. Meséljen egy kicsit Syntyche Kisasszony ,hogy tetszik az iskola, a világunk? *ül le a székre Péter és mélyen, behatóan néz a lány szemébe, aprócska mosollyal a szája sarkában.*
//Azt hiszem fagyunk!:/ // | |
| | | Edenzia Syntyche
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező Hétf. Feb. 18, 2013 11:56 am | |
| *Ennyit tesz egy lánnyal az igyekezet. Krumplii karcsúk, szabályosak és egészen olyanok, mint amiket helyben le lehetne fagyasztani, és prémium minőségnek eladni. Tuti mgszednék magukat belőle, ha pénzre szorulnának. Az időtöltés kérdése persze ugyan olyan légből kapott, butácska kérdés, mint az elődje. Valószínűleg a férfinek megvan a maga élete, amit házi feladat javítással és uatzgatással palástol. Édesanyjából kiindulva tudja, hogy egy tanár élete ennél mérföldekkel izgalmasabb. Persze az is érthető, hogy ezt nem kötik egyes kíváncsi diákok orrára.* -Én még sosem főztem. Sem itt, sem máshol. Nagyrészt csak nyers dolgokat ettem eddig. Nagyon szeretem azokat a gyümölcsöket, amiket én magam termesztek. Van is egy kis kertem a szoba ablakában, fűszernövények meg hasonlók. Főleg itteniek. *A sértődésre megszeppen. Nem egy mentalista, de a szándékos hanghordozást egész jól felismerte. Rengeteg válasz tódul a nyelvére, de valahogy egyik sem tűnik odaillőnek, így kicsit lebiggyedt ajkakkal, csalódottan hallgat el. Úgy tűnik, az emberek nem szeretnek a mekiről beszélgetni. A hamburger készítést sem érzi már annyira prioritásnak, de azért próbál visszazökkenni a beszélgetés eredeti medrébe. Hús van, buci (az mi?) nincs.* -Elnézést, Dárdosi Tanár Úr, de... Mi az a buci? *Miután tisztázódik, hogy az majdnem ugyan az, mint a puha zsemle, fény gyúl az agyában.* -Mi lenne, ha növesztenék búzát, amit aztán átalakítana zsemlévé? | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Társalgó - Konyha, étkező | |
| |
| | | | Társalgó - Konyha, étkező | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |