Leírás | |
Staff | |
Ki van itt? | Jelenleg 41 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 41 vendég :: 1 Bot
Nincs
A legtöbb felhasználó (299 fő) Hétf. Okt. 28, 2024 3:55 am-kor volt itt.
|
Statistics | Összesen 2484 regisztrált felhasználónk van. Legújabb felhasználó: Sweet Krytal
Jelenleg összesen 505860 hozzászólás olvasható. in 1980 subjects
|
|
| Eramir Torony - Szoborterem | |
|
+21Freya Maëllien Miranda Wilson Toomas Vladislav Játékmester Sylvestre de Minuit Leti Anastas Myistra Doarden Raul Garcia Heranandez Sahmé Glamour Grozdan Georgi Ayla Madyzyn Amaril Gwyneth Seth Svarog Anaze White Domajan Gurskovity Arabella Jagusia Leonard Wyatt Nikorina Grozda Rosetta Waylan Szobrok Lelke Kalandmester 25 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Kalandmester
Hozzászólások száma : 9349 Kaszt :
| Tárgy: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Ápr. 06, 2008 3:56 pm | |
| First topic message reminder :Eramir Torony - Szoborterem
Az elemi mágusok tornyában, a főteremből nyíló harmadik terem ad helyet, ennek a különleges helynek. Egy törpe kezek által megmunkált sziklaterem helyezkedik el a toronyban. Amint belépsz, nem a megszokott fáklyafénnyel találod szembe magad. A dombtetőről az apró sziklacsoportokon határolta kis területeken át kap fényt a hatalmas terem. Bűbáj vigyáz rá, hogy bár a fény bejut, a hideg vagy a meleg és az eső nem. 5 ilyen résen át kap fényt a szobrokat rejtő földalatti terem. A négy sarkán ill. egy nagyobb középen. Sötétszürke dolomitból faragták a teljes belső teret. A falakon régi csaták és mágusok képeinek vésetei láthatóak. A mennyezet többszörösen boltíves, karcsú ion oszlopok tartják meg a tetőszerkezetet. Ha jobban megnézed, a padlót milliárdnyi apró mozaik darabból rakták le, gondos törpe kezek munkája. A központi egységből, mely arany és fekete színben egy nagy iránytűt formáz, négy aranyszín vonal fut a falak fele, 4 térre osztva fel a padlót. A déli részt rubin piros kövekkel rakták le, a keletit citrin sárgával, az északi smaragdzölddel, a nyugatit zafírkékkel. Ahogy körbehordozod a tekinteted, láthatod, hogy a míves oszlopok között tünde kezek által faragott szobrok sorakoznak. Mindenki elszórtan, ki az egyik, ki a másik részlegben, esetleg a központi térben. Hogy egykor hova is tartozott, csak márvány talapzatának színe utalhat rá, hogy kék, vörös, okkersárga vagy zöld. Mögöttük a fal mentén mahagóni fából faragott polcok, rajtuk bőr és selyemkötéses könyvek, melyek a régmúlt híres elemistáiról vagy egykori istenekről szólnak, kiknek szobát most az elemisták eme földalatti terme őrzi. Az elválasztó vonalak mentén, az oszlopok között néhány faragott szék és asztal, aki olvasni vágyik ezekből a művekből. Azonban a terem csodája nem csak ebben áll. Ki tudja mikor, s minek sugallatára, olykor a legenda szerint a szobrok életre kelnek. Kemény kő vállaikat ropogtatva nagyot sóhajtanak, ha eljön az idejük, s ha épp téged találnak ott, biztos, hogy meghallgathatod életük történetét, s néhány jó tanáccsal is elláthatnak, különösen, ha épp a te elemedből éled valaki újjá. Azonban a varázs nem tart örökké. Mikor fordul egyet a szél, vagy fogyni kezd a hold, ki tudja, egyszeriben újra hideg szobrokká változnak, ott, ahol épp állnak, s csak várhatod, hogy legközelebb is rád mosolyog Fortuna, és újra beszélhetsz eggyel a régmúlt idők nagyjai közül, kiknek minden szava szinte kincs.
A park szobrai:
Zephürosz, a Nyugati Szél Istenének szobra Héphaisztosz, a Kovács, tűz istene Hermész, istenek hirnöke, hallotak követője, kereskedők, szolnokok, tolvajok védője Apollón, költészet, nap, világosságm zene istene, Múzsák karának vezetője Árész, Harc és hábórú istene Démétér Akhilleusz Prométheusz, Görög Titán
//Folyamatos fejlesztés alatt//
| |
| | |
Szerző | Üzenet |
---|
Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 11:02 am | |
| *A fiu 1 élesen nyikorgó hangra lessz figyelmes... próbálja kifürkészni hogy honnan jöhet és észre veszi h 1 sötét sarokból 1 árny figyeli őt... először megijed, nem tudja mit tegyen ám ismeri az illemszabályokat így úgy dönt hogy bemutatkozik...* - Jó napot! *köszön a fiu majd egyre csak közelebb lép...még nem tudja kivel áll szemben* -Erni Requo vagyok, tegnap érekztem az iskolába így még új vagyok... *mondja és nagyot nyel de közben nyugodt marad* |
| | | Szobrok Lelke Nem Játékos Karakter
Főkarakter : amalia-tacita@hotmail.com Hozzászólások száma : 68
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 11:08 am | |
| *A szobor észre veszi a fiút, majd lelép a talapzatáról. Nehéz, súlyos léptei vannak, de odasétál a fiúhoz. A mozaikos padlót bűbáj védi, hogy ne törjön össze az ilyen lépésektől.* Üdvözletem, ifjú ember. A nevem Árész!*mutatkozik be, majd végigméri a fiút de nem igazán érti, miről is beszél.* Új? Biztosan... De mondja csak, fiatal ember, miféle iskoláról is beszél? Netán maga is a seregbe készül? Akkor ugyan csak igyekeznie kell, majd ahogy így nézem, nem messze tudja hajítani a gerelyt. | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 11:16 am | |
| * A fiu a szobor neve hallatán megdermed majd később ámulat tölti el és végig méri a szobrot majd mielőtt a túlzott fürkészése feltünő lenne eszébe jut valami* - Én már hallottam önről. Ha jól tudom maga a Hadak Istene/ A Harc Ura... lenyűgöző... *mondja a fiu. Amikor meghallja a szobor kérdését 1 kissé össze zavarodik...* - Én a Boszorkány és Varázsló képző szakiskoláról beszéltem... hisz ott vagyunk nem? *Még soha nem beszélt istennel... még vándorlásai során sem* -Mellesleg én személy szerint többre becsülöm a tudást és a bátorságot mint a puszta erőt... *Mondta és reméli hogy ezen kijelentésen nem okoz kellemetlenséget* |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 11:22 am | |
| Azt nem tudhatom fiacskám, iagzság szerint fogalmam sincsen, hogyan kerülhettem ide, nem ismerős a hely.*nméz körbe de aztán elmosolyodik, hiszen több ismerős alakot lát, renegeteg görög isten szobra áll itt.* Igen, mintha sak a drága nővérem, Athéné beszélne. Így szoktak minket megkülöböztetni, az ész és az erő. Míg az ő nevéhez a tisztessége sküzdelem, addig az enyémhez a féktelen háború fűződik.*mondja egy gonosz, kissé önelégült mosollyal.* Óóó, a gyönyörű Apfrodité is itt van.*mondja, ahoyg meglátja a nő kristály szobrát nem messze tőle.* 5 gyermekem született tőle. De sose voltunk igazán jó páros. Kicsapongó volt mindig is de a szive mélyén a Kovácsot szeretette, aki meg is büntetett egyszer keményen, mikor megtalált minket. *nosztalgikusan elneveti magát, mikor meglátja Hephaisztosz vas szobrát is.* | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 11:28 am | |
| *A fiu meglepődve hallja h Árész nem tudja hogy hogyan került ide... miközben hallgatja mondandóját ő is körbenéz. Észreveszi hogy sok isten szobra van még itt, akikről utazásai során hallott... Mikor hallja hogy Árász Athéné-hoz hasonlítja őt 1 kissé elpirul hisz ez nagy szó... ~1 istenhez hasonlít~ - És ha szabad érdeklődnöm... *kezdi el kérdését az ifju* ... mit szoktak itt csinállni nap hosszat? |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 11:34 am | |
| Mármint mi? Nos, minth láthatod, ezek szerint állunk és várunk arra, hogy mikor kerülnk életre, mint most én. Ez mindegyikünknél máskor van, de néha egyszerre. Igazából csak az alkotóink tudják, hogy pontosan mikor vagy mitől kelünk életre, de ők ezeket a titkokat magukkal vitték a sírba. Engem például Michelangelo készített de például Zephüroszt...*mutat egy fiatal férfira, aki sejtelmes fényű gömbbel ellátott fekete botot tart a kezében az egyik sarokban.*... Da Vinci mester keszítette. A különlegességünk abban áll, hogy bár fémba, kőbe, kristályba vagy brámibe is öntöttek, a jellemünk és hatalmunknak cskeély hányada ugyan de megmaradt. | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 11:41 am | |
| *A fiu nem érti igazán de mivel az ilyen dolgok nagyon is vonzák felkelti az érdeklődését* - Tehát ti nem tudjátok hogy mikor miért keltek életre? *tünődik el a fiu* - Igazából arra számítottam hogy van valami konkrét oka hogy mikor melyikőtök kel életre. *Elgondolkodik a szobortól hallottakon és eszébe jut valami* -Utazásaim során hallottam olyanról h mágukis erőket zárnak fegyverekbe... de hogy Isteneket és erejüket szoborba? *A fiu igencsak fűti a tudásvágy és reméli hogy több információhoz és 1 "jó barátot" szerez* |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 11:49 am | |
| Miért ne? mi egy letűnt világ bálványai voltunk, bár most is sokan emlékeznek ránk, sőtvalaki még msot is tisztel minket. De a mágikus erő nem vezsik cska úgy. Tudod,a mondás is úgy szól, az anyga nem vész el, csak átalakul.*mosolyog a férfi.* Nézd csak...*odasétál az említett Zephürosz gránit szobrához.* A jó öreg Zefír metsernél péládul abszolút látszik. Na várj csak...* Fülsértő recsegéssel övjébe duja a kardját majd nagy csattanással ledobja a pjazsát, aztán óvatosan, nehogy eltörje a keleti szerek urának szobrát, kihúzza kezei közül azt a fekete botot és megmutatja a fiúnak.* Ében fából faragták, de nem az az érdekes, hanem ami a tetején van, látod?* egy kékes fényű üveg gömb van rajta, s mintha füst gomolyogna benne, vagy inkább kvragonak kelet-nyugati irányba, épp ahogy a föld is forog a saját tengelye körül.* | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 11:56 am | |
| *A fiu meglepődik hogy csak úgy kihúzza Zephürosz keze közül a botját.. ~végülis már jól ismerhetik 1mást~ gondlja... majd megnézi a bot tetején lévő üveg gömböt* - Azt hiszem értem... ez nem úgy tünik mint holmi 7köznapi füst... *Ránéz Zephürosz szobrára majd a botra és kérdőn tekint Árészra...* -Esetleg lehetne hogy megfogjam? |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 12:00 pm | |
| Nem bizony. Ezek a keleti virgonc szelek. Ugyancsak pajkosak de nem olyna erősek, mint Boreász vágtató Északi Vad szelei. De ilyeneken repül Héliosz arany kocsija minden áldot nap, és megy tovább, hogy helyet adjon az éjjelnek. Azt a szép kocsit is a Kovács készítette. *magyarázza a fiúnak.* Meg foghatod, de nem tudsz vele mit csinálni, sima üveg gömb a te kezeid között, ahogy nálam is. Csupán Zefírnek engedelmeskedik. Nekem a fegyver való és a háború. | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 12:08 pm | |
| *A fiu átveszi és csakugyan olyan mintha 1 sima bot lenne üveggömbel de mégis valahogy más...* -Ha úgy vesszük ez is 1fajta fegyver tud lenni csak kikell ismerni... nem tudom menniyt tud jelenlegi tartózkodási helyéről de ön az Elemirek főhadiszállásán azon balül is a Szobrok termében található... gondolom nem véletlen hogy ön és társai ide kerültek hozzánk. *A fiu vissza adja a botot Árésznak és érdeklődik tovább* - Van hogy használják az erejüket? |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 12:14 pm | |
| *Visszaveszi a botot, amjd visszarakja Zefír kezei közé aztán szedi a sajá holmiját.* Nos, sokat nem mondtál el ezzel, de talán majd egy felnőtt jobban tud nekem segíteni, ha erre téved.*mondja a szobor, ahogy elindul a saját helye fele.* Az erőnket? Itt? Nem igazán, nagyon nincsen mire, az enyém pl. kifejezetten hazsnálhatatlan itt, az én világom a háború, a vér és a halál. *Elrettentő tud lenni de ilyen. Ebben különbözek nővérével egymástól. Athéné az igazságos háború míg Árész az öldöklés és a folytonos háború mellett állt.* De sokszor találkozhatsz itt többünkkel is, mindegyikünknek megvannak a maga érdemei és érdekességei.*monjda a szobor majd feláll a talapzatára és kézbe veszi a lándzsáját.* Csak várd ki a megfelelő pillanatot és megtudod.*kacsint még egy utolsót, aztán újra szoborrá dermed. Szl szökik a tetőn levő nyíláson át, kioltava a fáklyák fényét s az ajtók is halk nyikorgás mellett újra kinyílnak.* | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 12:18 pm | |
| *A fiu reméli még vmennyire itt van a szobor így elköszön tőle* -Köszönöm az információkat és a beszélgetést remélem még találkozunk! Viszlát! *mondja majd még úgy dönt megnézi azt a botot... a szobor előtt nem akarta kimutatni de valami kellmesen csalogató érzés járt rajta végig amikor kézbevette a botot* |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 12:23 pm | |
| *Azonban a bot továbbra is csak sejtelmes fényt áraszt, semmi többet, sőt, Erni ki se tudja venni Zefír kezei közül, túl alacsony még hozzá, s bár Árész ezt nem tudta, azért is vehette ki, mert ő maga is isteni alak volt.* | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 12:25 pm | |
| *A fiu felhagy a próbálkozással elmosolyodik vissza megy árész szobrához biccent neki 1et majd tovább áll* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 2:42 pm | |
| *A fiu a nyikorgó ajtón keresztül lépbe a terembe majd elindul a terem közepe felé hogy jól körbe tudjon nézni ~Csak várjam ki a megfelelő pillanatot?... Vajon mit akart ezzel mondani?~ gondolkodik és 1ik szobortól a másikig sétál* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 3:38 pm | |
| |
| | | Ayla Madyzyn
Főkarakter : főkarakter Hozzászólások száma : 3140 Kaszt : Üzenőláda :
"Az életedet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amikor eláll a lélegzeted!"
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 4:59 pm | |
| *Ayla érkezik a szoborterembe kicsit csodálkozva és egyben ámulattal, mert nagyon szereti a műtárgyakat vagy szobrokat. Alapból szereti az ilyen dolgokat. Körül is néz odamegy mindegyikhez és alaposan megvizsgálja őket.* | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 5:01 pm | |
| *Gavril lép be, és odasiet a szobrokat nézegető Aylá -hoz.* Mesés ez a terem, és hűvösebb is van. |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 5:04 pm | |
| *S még hűvösebb lesz, mikor egy fuvalatt fut át rajta, s bevágja a nagy ajtókat a diákok mögött. Azonbana fáklyák fénye újra kigyullad, így a diákok láthatják igazi fényében a termet. Sok szobor áll ill különböző színű talapsztokon. Mozaikos padló mely négy részre van osztva a négy égtáj szerint középen pedig feketével egy iránytű van kirakva a mozaikból. Mindenféle szobor látható, gipsz, mészkő, gránit, arany, ezüst, kristály, vas, acél, bronz... * | |
| | | Ayla Madyzyn
"Az életedet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amikor eláll a lélegzeted!"
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 5:07 pm | |
| -Igen nagyon kellemes ez az idő. Főleg a nyári melegekbem jó jönni ilyen helyre. Szerintem nem ez lesz az első és utolsó látogatásom itt. *Majd tovább nézelődött.Majd amikor becsapódott az ajtó Ayla kicsit megijedt. Hirtelen érte az egész, de a fáklyák fénye megvilágította a terem valódi szépségét. Ayla újra ámulattal nézett körbe.* | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 5:11 pm | |
| *Gavril élvezte a hűvös szellőt, de Ayla megrezzenésétől kicsit ő is megijedt. Csodálkozott a szobor erején és örült a hűvösnek. |
| | | Ayla Madyzyn
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 5:14 pm | |
| -Ugye milyen szépek?? Nekem nagyon tetszenek az ilyen és ehez hasonló dolgok. Nem tudom te, hogy vagy vele?? *Kérdezi a fiútól és lenéz a lábához a mozaikra amely megint ámulatba ejti.* -Nincs is szebb dolog ezeknél. Szerintem én már betegesen szeretem a műtárgyakat. | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 5:20 pm | |
| Nekem is rettentően tetszenek, sok szép dolgot láttam már, de ez a legszebb.* folytatja a szobrok nézegetését, és közben halkan fütyörész egy régi dallamot. |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 5:21 pm | |
| *Egy rubinvörös talapzaton hirtelen fény gyúlik, enm is akármileny. Egy magas , daliás férfi kezében fáklya, annak a fénye világít, akár az örök láng, így a gyerekek könnyen sejthetik hogy ki lehet ő. Nehéz szobrát sötétszürke dolomitból faragták ki, magas izmos, arca bölcsességről és ravaszságról árulkodik.* | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem | |
| |
| | | | Eramir Torony - Szoborterem | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |