Leírás | |
Staff | |
Ki van itt? | Jelenleg 37 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 37 vendég :: 1 Bot
Nincs
A legtöbb felhasználó (299 fő) Hétf. Okt. 28, 2024 3:55 am-kor volt itt.
|
Statistics | Összesen 2484 regisztrált felhasználónk van. Legújabb felhasználó: Sweet Krytal
Jelenleg összesen 505860 hozzászólás olvasható. in 1980 subjects
|
|
| Eramir Torony - Szoborterem | |
|
+21Freya Maëllien Miranda Wilson Toomas Vladislav Játékmester Sylvestre de Minuit Leti Anastas Myistra Doarden Raul Garcia Heranandez Sahmé Glamour Grozdan Georgi Ayla Madyzyn Amaril Gwyneth Seth Svarog Anaze White Domajan Gurskovity Arabella Jagusia Leonard Wyatt Nikorina Grozda Rosetta Waylan Szobrok Lelke Kalandmester 25 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Kalandmester
Hozzászólások száma : 9349 Kaszt :
| Tárgy: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Ápr. 06, 2008 3:56 pm | |
| First topic message reminder :Eramir Torony - Szoborterem
Az elemi mágusok tornyában, a főteremből nyíló harmadik terem ad helyet, ennek a különleges helynek. Egy törpe kezek által megmunkált sziklaterem helyezkedik el a toronyban. Amint belépsz, nem a megszokott fáklyafénnyel találod szembe magad. A dombtetőről az apró sziklacsoportokon határolta kis területeken át kap fényt a hatalmas terem. Bűbáj vigyáz rá, hogy bár a fény bejut, a hideg vagy a meleg és az eső nem. 5 ilyen résen át kap fényt a szobrokat rejtő földalatti terem. A négy sarkán ill. egy nagyobb középen. Sötétszürke dolomitból faragták a teljes belső teret. A falakon régi csaták és mágusok képeinek vésetei láthatóak. A mennyezet többszörösen boltíves, karcsú ion oszlopok tartják meg a tetőszerkezetet. Ha jobban megnézed, a padlót milliárdnyi apró mozaik darabból rakták le, gondos törpe kezek munkája. A központi egységből, mely arany és fekete színben egy nagy iránytűt formáz, négy aranyszín vonal fut a falak fele, 4 térre osztva fel a padlót. A déli részt rubin piros kövekkel rakták le, a keletit citrin sárgával, az északi smaragdzölddel, a nyugatit zafírkékkel. Ahogy körbehordozod a tekinteted, láthatod, hogy a míves oszlopok között tünde kezek által faragott szobrok sorakoznak. Mindenki elszórtan, ki az egyik, ki a másik részlegben, esetleg a központi térben. Hogy egykor hova is tartozott, csak márvány talapzatának színe utalhat rá, hogy kék, vörös, okkersárga vagy zöld. Mögöttük a fal mentén mahagóni fából faragott polcok, rajtuk bőr és selyemkötéses könyvek, melyek a régmúlt híres elemistáiról vagy egykori istenekről szólnak, kiknek szobát most az elemisták eme földalatti terme őrzi. Az elválasztó vonalak mentén, az oszlopok között néhány faragott szék és asztal, aki olvasni vágyik ezekből a művekből. Azonban a terem csodája nem csak ebben áll. Ki tudja mikor, s minek sugallatára, olykor a legenda szerint a szobrok életre kelnek. Kemény kő vállaikat ropogtatva nagyot sóhajtanak, ha eljön az idejük, s ha épp téged találnak ott, biztos, hogy meghallgathatod életük történetét, s néhány jó tanáccsal is elláthatnak, különösen, ha épp a te elemedből éled valaki újjá. Azonban a varázs nem tart örökké. Mikor fordul egyet a szél, vagy fogyni kezd a hold, ki tudja, egyszeriben újra hideg szobrokká változnak, ott, ahol épp állnak, s csak várhatod, hogy legközelebb is rád mosolyog Fortuna, és újra beszélhetsz eggyel a régmúlt idők nagyjai közül, kiknek minden szava szinte kincs.
A park szobrai:
Zephürosz, a Nyugati Szél Istenének szobra Héphaisztosz, a Kovács, tűz istene Hermész, istenek hirnöke, hallotak követője, kereskedők, szolnokok, tolvajok védője Apollón, költészet, nap, világosságm zene istene, Múzsák karának vezetője Árész, Harc és hábórú istene Démétér Akhilleusz Prométheusz, Görög Titán
//Folyamatos fejlesztés alatt//
| |
| | |
Szerző | Üzenet |
---|
Ayla Madyzyn
Főkarakter : főkarakter Hozzászólások száma : 3140 Kaszt : Üzenőláda :
"Az életedet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amikor eláll a lélegzeted!"
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 5:29 pm | |
| *Ayla megint megijed bár nem annyira mint a legutóbb ezután nézi, hogy mi is ami ekkore zajt csapott egy ilyen nyugis helyen és csak bámul. Egy férfi jelent meg a szemöük előtt bár nem tudja, honnan került ide. Így közelít hozzá és meglátja, hogy a férfi igazából egy szobor alak aki nagyon magas legalábbis a lányhoz képest.* -Wáóóóó! *Ennyit tud kinyögni a lány és nézi a szobrot.* | |
| | | Ayla Madyzyn
Főkarakter : főkarakter Hozzászólások száma : 3140 Kaszt : Üzenőláda :
"Az életedet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amikor eláll a lélegzeted!"
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Júl. 06, 2008 5:30 pm | |
| | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Hétf. Júl. 07, 2008 4:50 pm | |
| *Mikor megérkeznek körbevezeti barátát a számára már ismert 2 isten között* -Ő Árész a háboru istene, ő pedig Fephürosz a keleti szelek ura... többjükhöz még nem volt szerencsém...illetve Zefi mesterhez sem de őt árész mutatta be nekem *javítja ki mondatát majd figyeli társát* |
| | | Grozdan Georgi Diák
Hozzászólások száma : 63 Üzenőláda : egy kicsit a gondolkodásomról:
Lehet hogy a Hold kisebb, mint a Föld, de távolabb is van!
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Hétf. Júl. 07, 2008 4:56 pm | |
| *Mikor belépnek, hihetetlen látvány tárul a szeme elé.A papoktól úgy hallotta hogy ők a pogányok istenei, de sohasem hitt igazán abban amiben ők * De figyelj*mondja és mélyen a fiú szemébe néz* Láttam rajtatok a toronyban hogy valami nincs rendben.Tudni szeretném hogy mi az amitől Rozetta olyan sápadt volt, és rosszkedvű. | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Hétf. Júl. 07, 2008 5:00 pm | |
| *Elgondolkozik a kérdés hallatán majd válaszol* -Oh... semmi... csupám Ayla mesélt nekünk a kgyencek támadásairól és következményeiről... *elhalkul...* |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Hétf. Júl. 07, 2008 5:06 pm | |
| Kik azok a kegyencek?És mikor támadtak? Hol?Mik voltak a következményei?*kérdi elfehéredett szájjal, és eszébejutnak a prefektus szavai:"Ki támadna meg? Hát nem is tudom esetleg a..."de nem fejezte be a mondatot...*~Miért nem akarta hogy tudjak róla?~*kérdi magában majd a fiúra néz válaszára várva.* | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Hétf. Júl. 07, 2008 5:10 pm | |
| *Meglepődik h még nem is tud róla* -Hát a Sötétség kegyencei... te nem is tudod? Dehát már támadjáék az iskolát! *Mondja majd eszébe jut*- Ha megnézed az órarendet meg a jelentéseket vagy többet kérdezősködsz akkor mindent tudni fogsz... |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Hétf. Júl. 07, 2008 5:14 pm | |
| *Hirtelen a zsebéhez kap* - Oh sajnálom de mennem kell. 1000 bocs. *mondja majd elszelel magárahagyva a barátját* |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Hétf. Júl. 07, 2008 5:19 pm | |
| *Hirtelen rosszullét tör rá, összegörnyed, és kishíján elesik.A feje fájdult meg, és úgy érzi mindjárt megsül.* Nem érzem jól magam, valószínűleg a tegnapi kalandtól van.Ha nembánod én most inkább lefekszek*rebegi,pedig már senki sincs a teremben, de ő úgy látja mintha a fiú még ott lenne és mosolyogva nézné őt.Elindul a toronyba hogy onnan teleportálhasson, amit meg is tesz* | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Kedd Júl. 08, 2008 12:52 pm | |
| *A fiu óvatos léptekkel nyit be a nagy ajtón majd körülnéz. Elkezd körbesétálni a termen minden szobrot megnéz ami előtt elmegy. Szereti ezt a termet... kellemesen hüvös idő van itt és a sötét teremben a fáklyák világítása számára megnyugtató. Mikor elhalad 1ik másik szobor mellet néha kirázza a hideg. Ennek ellenére újjab és újjab köröket ír le a teremben és vár... ő sem tudja hogy mire... hogy életre kelljen 1 szobor vagy h vki más is jöjjön ide...vagy csak 1xüen maga szeretne lenni? Nem tudja... csak figyeli a szobrokat és minden erejével azon van h minél többet tudjon róluk.* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Kedd Júl. 08, 2008 1:22 pm | |
| *Mivel nem történik semmi érdemleges így úgy dönt visszavonu szobájába majd talán még körülnéz vmikor de most pihen 1 "kicsit"* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Szer. Aug. 06, 2008 11:24 am | |
| * Egy fehérbe öltözött árny lép be a terembe. Mögötte kisé nyikorogva de lágyan záródik be az ajtó.* ~ Jó rég jártam már itt~ * Körül néz a teremben és tekintetével a sötét sarokban lévő szobrot keresi. Név szerint Árészt. Meg is találja és oda sétál hozzá.* ~ Nem tudni mitől és mikor kelünk életre... ~ * Nem számít rá hogy bármeik szobor életre kelne vagy talál itt valakit de ha esetleg mégis akkor beszélgetnek egy jót* |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Szer. Aug. 06, 2008 11:38 am | |
| * Ahogy várta nem történt semmi.* ~ Na mindegy asszem visszamegyek a szobámba~ |
| | | Sahmé Glamour Diák
Hozzászólások száma : 72 Kaszt :
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Okt. 05, 2008 3:21 pm | |
| -Szia!* biccent, de erre már nem is nagyon figyel, mert hirtelen egy ajtón kell átlépnie. Hogy miért, azt maga sem tudta, s most egy ismeretlen helyen van.* -Mi ez a hely? * kérdi, s követi őt Karmazsiin is. * - Jah,, Sahmé* veti oda a lány vigyorogva* | |
| | | Raul Garcia Heranandez Diák
Hozzászólások száma : 132
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Okt. 05, 2008 3:27 pm | |
| -Nem tom.*Vonja vállát Raul.*-De úgy látom ez egy terem ahol sok alacsony figura van.*Közvetíti a tényeket a lánynak,bár ezt maga is tudja.* -Tényeg milyen hely ez? | |
| | | Szobrok Lelke Nem Játékos Karakter
Főkarakter : amalia-tacita@hotmail.com Hozzászólások száma : 68
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Okt. 05, 2008 3:33 pm | |
| *A diákok után felloban a fáklyák. Mikor az utolsó diák is belép az egész terem hangulatos lett. Egyszer csak zokogást hallanak az Eramiros hallgatók. Életre kelt az egyik szobor, egy női szobor. Sírása az egész termet betölti. Jobb ha leállítják ezt a sírást különben meg is süketülhetnek. Vajon ki ő és miért sír? Ezt az itt lévőknek kell kiderítenűk nagyon gyorsan. Hajában apró kis gyümölcsök vannak. Ruhája pedig teljesen barna* | |
| | | Sahmé Glamour Diák
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Okt. 05, 2008 3:38 pm | |
| - sejtelmem sincs* aztán körbenéz, és Rault is megnézi magának.~ hát ez sem jön még szóba~ Mondja gondolatban daimonjának, majd égtelen bömbölés tölti meg a csöndet. Sahmé automatikus mozdulattal a fülére szorítja a kezét, és körül néz.* - Jézus Anyám! * kiáltja, mikor látja hogy egy szobor megelevenedik. Igazából az is csak most tűnik fel neki, hogy a teremben szobrok sorakoznak,jó nagyok. * --Ki ez, és miért bömböl? *kérdi, amjd óvatosan közelít, pár lépéssel, és megpróbálja túlordítani a nőt, persze nem biztos hogy sok sikerrel* -Hé, asszonyom! hahó! Mi a baj? | |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Okt. 05, 2008 3:45 pm | |
| *MIkor meg kezdődik a bömbölés Raul össze rándul ijedtében. Oda lépdel a lány nyomában akinek még mindig nem tudja a nevét. Meg látja a síro szobrot.*-ÖÖ el nézést asszonyom mi a bántja.*egyik kezével óvatosan meg veregeti a a szobor vállát.* | |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Okt. 05, 2008 3:49 pm | |
| *A hölgy felkapja fejét mikor meghallja az idegen hangokat.* -Kik vagytok és mit kerestek itt. Egyáltalán hol vagyok? *Gyorsan teszi fel a kérdéseket a föld istennője. Igen ő nem más mint Démétér. Aki azért sír mert lányát nem láthatja hosszú ideig. Most végre megtudhatják a diákok miért esik ősszel az eső és télen a hó, miért virágzik ki tavasszal és miért van meleg nyáron. Egy zsebkendőt vesz elő melyben megtörli orcáját és kifújja az orrát.* | |
| | | Sahmé Glamour Diák
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Okt. 05, 2008 3:53 pm | |
| ~ Ő Démétér, a föld istennője~ Súgja KAamazsin, aki bár csak daimon, meglehetősen művelt, főleg ha mitológiáról van szó. Ő adja az esőt, a havat. ~ -Aha, válaszolja SAhnmé, mert amúgy a sokk még mindig hatással van rá. * - Üdvözlöm Démétér, és Sahmé Galmour vagyok. Hogy hol vagyunk arról segéd fogalmam sincs, sajnálom. És miért nem láthatja a lányát? | |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Okt. 05, 2008 4:00 pm | |
| -ŐŐ nem akarok tudatlan lenni,de ki az a Déméter?*Értetlenkedik Raul.* -Amúgy Raul Garcia Heranadez vagyok személyesen üdvözlöm.*~Elég gusztustalan ahogy egy szobor orrot fúj.* | |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Okt. 05, 2008 4:07 pm | |
| -Üdvözöllek benneteket. *Mondja már egy kicsit lenyugodva.* -A föld istennője vagyok fiatal úr. *Mondja egy kis mosoly kíséretében. * -Szóval nem tudjátok, hogy hol vagyok. Sok ismerősöm van itt. A lányom! *Kiált fel és az egyik szoborhoz siet. Htat fordítva kezd el mesélni az diákoknak.* -Nagyon régen történt az egész. A lányomat Perszephonét elvette Hádész az alvilág ura. Őt biztos ismeritek. Egy gránátalmát adott neki mikor Hádész érte ment. Csak az év kétharmadát tölti az alvilágban. Ilyenkor biztos megfigyeltétek a természet is sokkal szomorubb. Viszont amikor vissza tér hozzám minden pompás a világban. Most már értitek miért vagyok bánatos? *Utolsó mondata elött megsimogatja a másik szobrot és megfordul.* -Én eleget meséltem. Most már igazán elmondhatnátok hol vagyok. | |
| | | Sahmé Glamour Diák
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Okt. 05, 2008 4:11 pm | |
| * Figyelmesen hallgatja az istennőt, de közben szeme végigsiklik a szonrokon. ~ Mind megannyi isten, valaminek a megtestesítője~ Tolmácsolja Karmazsin. Immár a lány vállán ülve.* -persze, de a tél is jó. Én legalább isszeretem* feleli kissé figyelmetlenül, s talán megbántva az istennőt, de ez annyira nem érdkli. Óvatosan tesz néhány lépést. Könyvekből, képekről simerős arcok néznek vissza rá* -hát ahogy elnézem, valami szobrokkal telezsúfolt helyen vagyunk. csak fel ne kelljen mindegyik. Maga miért ébredt fel?* teszi fel a kérdést, még mindig háttal állva Démétérnek* | |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Okt. 05, 2008 4:17 pm | |
| -Értem. Igazan van a szaktáramnak tuti valami szobor terembe vagyunk.*Meg vakarja a tarkóját és próbál gondolni.* -MI lenne ha néha meg látogatná a lányát és akkor mindenki boldog lenne?*Teszi fel a logikus kérdés.* | |
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem Vas. Okt. 05, 2008 4:26 pm | |
| -Lehet, hogy te szereted a telet. Egy kicsit talán én is. Akkor már kevesebbet sírok. Ilyenkor gondolok mások örömére is. *Mondja el a télről a véleményét. - Nem tudom miért ébredtem fel. Azt se tudom, hogy kerültem ide. Nem tudjátok, hogy ki tud erre választ adni?. *Mondja miközben a falakat nézi..* -Fiatal úr. Magának elment az esze? Az alvilágba? Egyszer megtettem. Tudja mi lett a vége? Az egész földön éhezés volt. Nem termet semmi sem. *Először hangja felemelkedik. Később pedig vissza száll belé az anyai kedvesség.* -Önöknek mi a kedvenc évszakuk? Legalább majd tudni fogom kinek, hogy kedveskedjek néha.
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Eramir Torony - Szoborterem | |
| |
| | | | Eramir Torony - Szoborterem | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |