Nezabar Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
Üdvözöllek a Nezabar Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában!
Ha Vendég vagy, és még nem tagja az oldalnak, akkor a főoldalon (www.nezabar.hu) felvételizhetsz (Felvételi -> Felvételi teszt).
Ha már tagja vagy az oldalnak, akkor lépj be. Smile
Üdvözöllek a Nezabar Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában!
Ha Vendég vagy, és még nem tagja az oldalnak, akkor a főoldalon (www.nezabar.hu) felvételizhetsz (Felvételi -> Felvételi teszt).
Ha már tagja vagy az oldalnak, akkor lépj be. Smile
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bolgár mágustanoda tehetséges tanítványoknak

Főoldal linkKezdőlapHírekLegutóbbi képekTanításGalériaNezabar VallomásokÚjságInteraktív sugóRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Leírás
Staff
Legutóbbi témák
» Vendégeknek!
Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeVas. Feb. 02, 2014 7:50 pm by Kaen el Jericho

» Föld alatti titkos forrás
Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Nov. 26, 2013 7:51 pm by Steven Blackfield

» Puma háló
Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeSzomb. Nov. 23, 2013 8:16 pm by Steven Blackfield

» Fellegszirt
Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimePént. Nov. 22, 2013 8:41 pm by Hiroshi Haku

» Elisabeth Ellen Torchwood kúriája
Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeVas. Nov. 17, 2013 9:11 pm by Steven Blackfield

» Agatha-Land
Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Nov. 05, 2013 8:13 pm by Lincoln Lawrence

» Társalgó - Központi terem
Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Nov. 05, 2013 10:35 am by Sophie Lee

» Steven Blackfield háza
Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeVas. Nov. 03, 2013 5:43 pm by Sophie Lee

» Fogadó
Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeSzomb. Nov. 02, 2013 6:03 pm by Sophie Lee

Top posters
Cirelin de Sovalon
Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 I_vote_lcapDeyan Serenity karakterprofilja - Page 4 I_voting_barDeyan Serenity karakterprofilja - Page 4 I_vote_rcap 
Kaen el Jericho
Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 I_vote_lcapDeyan Serenity karakterprofilja - Page 4 I_voting_barDeyan Serenity karakterprofilja - Page 4 I_vote_rcap 
Aurora Valanthe Mediaris
Kalandmester
Jack Darkfield
Rosetta Waylan
Emily Kyra Beawer
Arabella Jagusia
Amaril Gwyneth
Rupert Rankle
Ki van itt?
Jelenleg 21 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 21 vendég :: 1 Bot

Nincs

A legtöbb felhasználó (299 fő) Hétf. Okt. 28, 2024 3:55 am-kor volt itt.
Statistics
Összesen 2484 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Sweet Krytal

Jelenleg összesen 505860 hozzászólás olvasható. in 1980 subjects

Deyan Serenity karakterprofilja

Go down 
+19
Berker Mikolaj
Kaen el Jericho
Natanail Yosif
Felaern Yhendorn
Alexandra Voltano
Kockadobás
Shuang Zhen
Jasna Novarro
Anita Radoslava
Hua Xiangfeng
Radomir Waylan
Aurora Valanthe Mediaris
Alex Kerphina
Evan Darian
Isabella Newton
Emily Kyra Beawer
Cirelin de Sovalon
Nessie di Alsiera
Deyan Serenity
23 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
SzerzőÜzenet
Deyan Serenity

Deyan Serenity

Főkarakter : főkarakter
Hozzászólások száma : 825
Kaszt : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Vandor
Üzenőláda : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Tek51560cab272c57391090
//Köszönet Evának. Smile//

Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Jan. 10, 2012 3:35 pm

First topic message reminder :

Ide kerülnek majd Deyjel, a többi karakteremmel és a userrel kapcsolatos infók. Smile
Vissza az elejére Go down

SzerzőÜzenet
Evan Darian
Tanár
Tanár
Evan Darian

Hozzászólások száma : 4053
Kaszt : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Harcos
Üzenőláda : Az élet egy nagy játék, és én imádok játszani. What a Face

Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Tek4e27fab884a0f7141642

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeVas. Ápr. 29, 2012 8:55 am

Akartam írni, mert megkértél, de az iménti üzenetet meggyőzött ismét arról, hogy úgyse tudnál disztingválni és kiszűrni a lényeget, ami által megsértődnél. Az önsajnáló időszakomból azt hiszem kinőttem és nem is szeretem másnál ezt látni, de erősen gondolkodóba estem én magam, hogy abba kéne hagynom az egész játékot, ha ennyi fájdalmat okozok neked, hisz azt jelenti, hogy nem jó a játékom, hisz a magam játékom által adom az észrevételeimet, de mivel szerinted ezek általában rosszak, így abba kéne hagynom... Sad
Cirelin de Sovalon
Alapító
Alapító
Cirelin de Sovalon

Hozzászólások száma : 20319
Kaszt : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Illuzionista
Üzenőláda : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Tek506f0370868af7782228

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 5:00 am

Deyan Serenity írta:
*Egy férfi csatlakozik hozzá, akit látásból ugyan nem ismer, de nem sokára bemutatkozik neki, és így már ismerős számára is.* -Szép napot kívánok... Fogalmam nincs, biztos valami oknál fogva megátkozták őket. Mióta itt vagyok, vagyis több, mint három éve, még sosem láttam őket virágozni. Ó, Ön az a híres író? *Esik le neki, mikor bemutatkozik a férfi.* -Természetesen olvastam a könyveit, nagyon tetszenek. Fog még újat írni? Kíváncsi lennék a következőekre. Eddig mind profin sikerült. *Dicséri meg az urat. Lehet, hogy úgy tűnik, picit fényezi, de teljesen őszintén beszél, valóban élvezi a könyveit, és valóban a kedvenc írói közé tartozik, ha nem is mondaná a kedvencének. A kézfogást természetesen elfogadja, és férfiasan ő is megszorongatja.* -Deyan Serenity, megtiszteltetés megismerni Önt személyesen is. Öh... szervusz Mia. *Tegezi le a daimónt. Szerinte fura dolog egy daimónt magázni, de ha megsértődik, hát majd kijavítja. Aztán a fiú ambícióiról esik szó.* -Hát... nem igazán szeretnék író lenni. Közel nem érnék fel az Ön színvonalára, márpedig szerintem vagy jót írjunk vagy semmit. Ez nem könyv, hanem a naplóm... Nem, egész más motivál. Auror szeretnék lenni, a sulival párhuzamosan auror képzésen is részt veszek január óta. Azért határoztam el, hogy az leszek, mert nekem is meggyűlt a bajom párszor a kegyencekkel... valószínűleg nem kell bemutatnom őket Önnek. Elég az hozzá, hogy egyszer majdnem megöltek. Akkor határoztam el végérvényesen, hogy ezt a pályát választom magamnak, mert vissza akarom adni nekik, amit kaptam tőlük. Meg aztán anyukám is auror volt, és az ő példáját is szeretném követni... *Mesél picit az életéről. Mivel azonban nem szeretne több szót ejteni erről, inkább tereli a szót.* - Na és Ön hogy jött rá arra, hogy író szeretne lenni? Már ha nem vagyok indiszkrét. Minden esetre kíváncsi lennék rá... A lexikonokban sok mindent elolvastam Önről, de ezt valahogy nem találtam sehol sem... Vagy csak nem kerestem elég figyelmesen? *Kérdi igazi kíváncsisággal, és szembe fordul a férfival, a naplót pedig becsukja és a háta mögé teszi.*

Pár alapvető hibát kijavítottam, jelöltem őket, de több helyen is pl. kivettem szavakat, értelemszerűen azt nem tudom jelölni. Sok helyen volt felesleges szóismétlés pl. egy soron belül vagy háromszor leírtad, hogy könyv.
A többi terén nem tudok mit átírni, de egyetértek Emily-vel, én sem érzem benne semmit, csak száraz leírást. Rengeteg benne a szöveg, lényegében a rizsa rész, de nem látok egy gondolatot sem, egy fizikai reakciót, meglepettséget. Igazából olyan, ha elképzelem, mintha gesztusok nélkül tökéletesen szárazan beszélgetne az illető a kariddal. Ha az ember beszél, akkor nem csak a szájával beszél, hanem közben a teste is reagál, gesztusokkal, mozdulatokkal, és persze közben a környezet is reagál, fúj a szél stb. Szerintem jóval kevesebb beszéd kellene a hozzászólásba, és sokkal több töltelék. Olvasd Rose hsz-eit, nála meg néha a töltelék túl sok, de csak néha, de abból lehet informálódni, miről is beszélek. Ezért van sokszor rövid hozzászólásod játékokban, mert csak akkor tudsz mit írni, ha cselekszel valamit, vagy beszélsz, de a szerepjáték nem csak erről szól, hiszen te írsz a környezetedről is, írsz arról is, hogy mit képzelhet el az olvasó, ha megpróbálja maga elé idézni a helyzetet. Ennél jobban szerintem nem lehet rávilágítani, mi a hiba a hsz-edben és miért érezni azt, hogy Deyannak nincs érdemben látható jelleme.
http://www.nezabar.hu
Cirelin de Sovalon
Alapító
Alapító
Cirelin de Sovalon

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 6:40 am

Még annyi, hogy láttam írtad a mentor programnál, hogy műszaki beállítottságú vagy, ezért író stílusod nincs. De szerintem attól még lehet fejleszteni a dolgot és megpróbálni megtanulni szépen fogalmazni, kifejezően írni. Én is mondhatni műszaki beállítottságú vagyok, hiszen informatikai sulit végeztem, de szeretek írni, és sokat gyakoroltam, ezért fejlődtem, rengeteget olvastam, ami szintén elég sokat nyom a latba. Apukám rendkívül erőteljesen műszaki ember, ellenben verseket ír, és olvas, szóval szerintem a műszaki beállítottság nem zárja ki, hogy az ember humán oldala is fejlődni tudjon, ahogy nem rég Eli írta a cikkében, humán oldal nélkül nem lehet létezni, hiszen a műszaki dolgok a száraz realizmus, a humán viszont sokkal inkább az érzelmi, intuitív, lelki oldal, ami nélkül viszont az ember megszűnik embernek lenni és szimpla gépies mechanizmussá, robottá avanzsálódik.
Deyan Serenity

Deyan Serenity

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 8:28 am

Áhá, akkor most már végre megértettem, mi a gond. Eddig ugyanis tévedésben éltem a jelek szerint. Én eddig azt hittem, hogy az a lényeges dolog, hogy a kari mit reagál arra, amit a másik mond, és ezt fogalmazzuk meg minél szabatosabban. Közben persze lehet írni, hogy mit csinál, egyrészt mert nem chatelünk, másrészt a realitás kedvéért, de eddig mindig a "lényegi rész" leírására törekedtem. Soha nem gondoltam arra, hogy az, ami nekem "rizsa", az lenne az érdekes, a lényegi. Például azért is láthatsz nálam kevés "gondolkodást", mert azt úgysem hallja a másik, minek írjuk hát le? A jelek szerint pont fordítva gondolkodunk Rózival, ami egyébként ezek szerint a helyes lenne. Persze érthető is szerintem, mert amikor én olvasok egy könyvet, alig várom, hogy véget érjen a leírás része, és "történjen valami", beszéljenek, vagy az író írjon le valami akciót, hogy mi történik a szereplőkkel. A Harryt is azért szerettem végigolvasni, mert az végig ilyen. Rengeteg a párbeszéd, a leíró rész nagyon kevés, két párbeszéd között Rowling a legtöbbször tovább mesél. A Gyűrűk Ura viszont épp fordítva van, és ezért nem bírom végig olvasni, pedig már többször próbáltam. Így viszont meglehetősen nehéz lesz átállni egy teljesen másik stílusra, mert egyszerűen a gondolkodásom ilyen, valami oknál fogva ez így alakult ki nálam, így nőttem fel...
Cirelin de Sovalon
Alapító
Alapító
Cirelin de Sovalon

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 9:17 am

Megint félreérettél. Smile Rosenál pont, hogy néha túl sok a leíró rész, viszont nálad meg szinte semmi sincsen, ezért amikor a karid nem beszél, vagy nem varázsol, akkor nem tudsz mit írni, olyankor születnek a 4 soros hozzászólások. Az arányokon kell alakítani, Rosnak néha szólok is, hogy picit a leíróból vegyen ki, nálad viszont mivel szinte nincs, ezért kell bele. A Harry Potter tele van beszéddel, ám ott is leírják, hogy a kari mit gondol, milyen kétségei vannak, milyen a hely, ahova érkezett, milyen ruha van rajta, megvakarja a tarkóját, miközben gondolkodik stb.
A te játékod lényegében nem egy olvasónak szól, ezt azt hiszem Kaen írta le valamikor, talán Evannál, hogy a szerepjáték arról szól, mintha kis novellát írnál, és ezért számolni kell vele, hogy valaki olvassa a hsz-edet, és ha nincs benne egy kis plusz sem, egy kis mimika, vagy körítés sem, akkor nem adsz az olvasónak semmiféle élvezetet, olyan, mintha felsorolnád a tényeket. Én biztosan nem tudnék egy olyan könyvet elolvasni, ahol nincs semmi körítés, bár nekem a Gyűrűk ura is kedvenc könyvem, a leíró részeit is szeretem, de ez egy másik véglet, szj terén az arany középutat kell megtalálni.
Deyan Serenity

Deyan Serenity

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 9:29 am

Okés, értettem, próbálkozok akkor némi leírást beletenni. Smile Bár mondjuk más kérdés, hogy erre mese közben szerintem nem sok lehetőség van, ott épp az a lényeg, hogy haladjunk, pörgős legyen a dolog, ne írjuk le, hogy "Zöld az ég és kék a fű", hanem cselekedjünk minél gyorsabban. De rendes játék közben természetesen megvalósítható. Smile (Pláne időn kívüliben, mint a mentorprogram...)
Most viszont kockadobás következik, kérdés: melyik karimat vigyem mesketére.
1. Deyan Serenity
2. Radomir Waylan
3. Alexandra Voltano
4. Evelyne di Alsiera
Kockadobás

Kockadobás

Hozzászólások száma : 860
Kaszt : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Nincskaszt

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 9:29 am

The member 'Deyan Serenity' has done the following action : Roll dices

'Négyoldalú kocka' :
[Only admins are allowed to see this image]
Result :
Deyan Serenity

Deyan Serenity

Szandika megy hajókázni. Smile
Kaen el Jericho
Alapító
Alapító
Kaen el Jericho

Hozzászólások száma : 12654
Kaszt : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Nekromanta
Üzenőláda : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Tek4e285117af53d6454199

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 9:30 am

Igen, én írtam Evan profiljánál, hogy ez nem egy társasjáték, ahol a saját érdekünk számít, mintha egy akadálypálya lenne. Régebben pont te írtad, hogy nem tudsz reagálni, amíg nem tudod mi a feladat, rejtvény. Semmi, a rejtvényt neked kell kialakítanod. A neza olyan mint egy irodalmi kör, másoknak írunk, azért hogy olvasnivalót szolgáltassunk másoknak^^
Cirelin de Sovalon
Alapító
Alapító
Cirelin de Sovalon

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 9:31 am

Mesében is ugyanúgy lehet és illik is körítést írni, előre elkezdem én pl. mindig írni a hsz-em szépen és ennyi. Nem gondolom, hogy mesében nem lehet szépen írni.
Aurora Valanthe Mediaris
Alapító
Alapító
Aurora Valanthe Mediaris

Hozzászólások száma : 10520
Kaszt : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Mutatvanyos
Üzenőláda : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Tek8a2b851

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 9:32 am

Nem lehet, hogy isteni beavatkozás és még is Radomirral jösz?

Amúgy tényleg néha sokat írok, de éppen annyit, amennyit érzek, hogy szükséges a karakteremnek, csak hát átcsapok uncsiba, de igyekszem korlátozni a kezemet, hogy ne írjon haccáz oldalt még arról, hogy mi történt a karimmal ezelőtt, ne írjam le mindig az egész előtörténetét ami indokolja a cselekedeteit. : P
Deyan Serenity

Deyan Serenity

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 9:34 am

Radomir ügyében össze kéne ülnünk, hogy hogy is lenne jó, első sorban előtörténet szempontjából, meg hasonlók. Smile Egyelőre még a képe sincs kitéve, mágiaágai sincsenek elfogadva... De ha ragaszkodsz hozzá, akkor lehet ő is. Smile
Aurora Valanthe Mediaris
Alapító
Alapító
Aurora Valanthe Mediaris

Hozzászólások száma : 10520
Kaszt : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Mutatvanyos
Üzenőláda : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Tek8a2b851

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 9:37 am

Csak kííívááááncsiii vagyoook rááá. Elolvastad az előtörijét Rosettának/Timothynak? Nem feltétlen kellet egy faluban lakniuk, de az ő falujukban 99% a kobold arány, és a tavaszi/őszi ünnepségekkor jöhetnek csak idegenek és akkor az egész család ott van a falu szélén a bulájon.
Ja és most Rosetta ága, anyja, apja, bátyja, húga, Nellondban laknak.
Deyan Serenity

Deyan Serenity

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 9:40 am

Okés, lehet Radomir is, csak ő még alakulóban van, igazából még nem állt össze a fejemben. Smile Abban bízok, hogy majd játszunk sokat, és majd akkor igazi Waylan lesz Very Happy Egyébként Rózi előtörijét elolvastam, és tetszett. Smile
Cirelin de Sovalon
Alapító
Alapító
Cirelin de Sovalon

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 9:41 am

Aurora Valanthe Mediaris írta:
Nem lehet, hogy isteni beavatkozás és még is Radomirral jösz?

Amúgy tényleg néha sokat írok, de éppen annyit, amennyit érzek, hogy szükséges a karakteremnek, csak hát átcsapok uncsiba, de igyekszem korlátozni a kezemet, hogy ne írjon haccáz oldalt még arról, hogy mi történt a karimmal ezelőtt, ne írjam le mindig az egész előtörténetét ami indokolja a cselekedeteit. : P

Meg van, amikor unod magad, amíg a többek írnak, és csak írsz, csak írsz, amíg nem tudod betenni. Hát ezért kell pörögni, mert Rose-nak megszalad a keze. Razz
Radomir Waylan

Radomir Waylan

Főkarakter : Deyan Serenity
Hozzászólások száma : 146
Kaszt : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Elemista

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 9:44 am

Viszont akkor annyit kérnék, hogy tegyétek be légyszi a képemet meg a mágiaágaimat. Smile Egyébként én jövök. Smile
Cirelin de Sovalon
Alapító
Alapító
Cirelin de Sovalon

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 9:50 am

Én nem találkoztam a képigényléssel, úgy nehéz. Smile
Radomir Waylan

Radomir Waylan

Főkarakter : Deyan Serenity
Hozzászólások száma : 146
Kaszt : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Elemista

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 9:56 am

Tessen parancsolni, betettem megint. Smile
Emily Kyra Beawer

Emily Kyra Beawer

Főkarakter : Camryn Lilleyman
Hozzászólások száma : 6113
Kaszt : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Illuzionista_mutatvanyos
Üzenőláda : Titulus: A Hónap Legaktívabbja Április
Titulus: Multifunkcionális Zsebibaba
Titulus: Az Év Diákja 2011

Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Tek51929104bc04c3747685

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 11:25 am

Eljutottam végre ide is.
A kezdetektől szeretnék reagálni, mivel tőlem még egy reakció sem érkezett a témát illetően.

Először is: én nem azt mondtam, hogy szarul játszol, sem azt, hogy szar a karaktered. Nem tudom, hogy láttad bele ezt a hozzászólásomba, vagy, hogy miért akartad ezt belelátni, de én szerintem még rejtve sem állítottam ilyet. Kutya kötelességemnek éreztem közölni a tényt, hogy Deyannak egyáltalán nem jön át a jelleme számomra (ami nem azt jelenti, hogy nincsen neki, hanem azt, hogy esetleg a gazdája nem tudja jól kijátszani), és nem érzem az írói stílusodat. Stílusa mindenkinek van, mindenkinek lehet. Megnézed, pl. Cat vagy Nessie nem olyan rég játszanak, és jóval fiatalabbak, mint Te, mégis, úgy gondolom, mindkettőjüknek megvan már a saját nyelve. Nem tudom, miért gondolod, hogy ha azt mondod, hogy így születtél és kész, attól majd jobb lesz. Rohadtul nem így van! Küzdeni kell, próbálkozni kell, pofára kell esni, hogy utána felállhassunk, leporolhassuk és megrázhassuk magunkat, miközben azt gondoljuk: krvaélet, akkor sem fogsz ki rajtam! Én pont így vagyok most az iskolában... hihetetlenül nehéz, hogy az idei tanévben elkezdetem tanulni egy 4. nyelvet, és igen, állandóan szívok az egésszel, főleg a német fauval, ph-val, f-fel, satöbbivel, és dolgozatban ezért kaptam a pontlevonásokat, de pusztuljak itt, ha nem azért nem ejtek már hibákat, mert gyakoroltam rá az odafigyelést... Az ember nem születik tudósnak és tökéletesnek, az ember azért él, hogy mindig, mindig arra törekedjen, hogy jobb legyen, az ember küzdeni születik, az ember a boldogságért születik, és a boldogságot úgy tudja elérni, ha tökéletességre törekszik, ha önmaga számára tökéletességre, tökéletességet megközelítő állapotra törekszik, azért pedig küzdeni kell. Tudom, ez így elég sarkallatos volt, de jól meggondolva (szerintem) igazam van. A mentorprogram pedig azért van, hogy a hibákra, amiket az ember nem vesz észre önmaga, rávilágítsanak, majd megpróbálják - ha kell, többen, ha kell, egyedül - orvosolni azokat, hogy fejlődés indulhasson meg, akkor fogalmazás, akár játékminőség, akár helyesírás, vagy bármi egyéb terén. Innentől nem érzem magam hibásnak abban, hogy szarul esett Neked, amit leírtam. Belehergellted magad, és mást olvastál, mint amit én leírtam.

A hozzászólásodat először nem akartam javítani, mondván, ne én mondjam már meg, milyen a karaktered, ne én adjak neki személyiséget, de sokat gondolkoztam, végül arra jutottam, hogy igenis átírom. LESZÖGEZEM azonban, hogy a szokások, gesztusok, gondolatok, amiket leírok, nem a kitaposott út, ezek példák, NAGYON példák, amik hirtelen eszembe jutottak, azokat írom le, és vedd figyelembe, hogy Deyan nem az én karakterem. Deyan a TE karaktered, Neked kell alakítani, én nem adhatom a kezedbe a szokásait és a gondolatait.

Spoiler:

Nem szeretnék többet írni, többet belejavítani, hiszen az már tényleg nagyon Emily-hozzászólássá tenné az egészet, de talán így, hogy megmutattam, mire is gondolok, gondolunk nagyjából, talán tudni fogod, hogy hol kell elindulni. Ahogyan előttem is mondták, adhatsz Deyannak berögzül szokásokat, mint például Axelnél a borosta-sercegtetés (a "visszaszúrásra inkább nem reagálok...), Camrynnél a tapsikolás, Emily régen állandóan elpirult, Mika a körmét rágja, ex-Nicholas karim mindig az ajkait harapdálta, vagy David mindig magában fütyörészik. Ezek persze csak példák, a lehetőségek száma végtelen, grimaszolhat, felpuffaszthatja az arcát véletlenszerűen (mint pl. én), a nyelvét nyújtogathatja, egy tincset csavargathat, a tarkóját vakarhatja, az ujjait tördelheti, mindig nyújtózkodhat, stb. És ezek most csak berögzült szokások, amiket felsoroltam. Ezek elég sokat elmondanak a karidról, vagy, ha leírod, hogy éppen milyen a hangszíne, az arckifejezése, a tekintete, stb. Remek példa erre a dráma-faktos Beugró-játékunk, amikor egy csapatban 3 fő volt, és ugyanazzal a párbeszéddel együtt egy szitut kellett előadni. Mutatom is:

- Szia.
- Jól vagy?
- Még kérded?
- Nézz rá!
- Mit nézzek?
- Tényleg nem látod?
- Bocs.

Ebből az egy párbeszédből a különböző csapatok más-más szitut hoztak ki... Voltunk szülészeten, másnaposan buli után, autó által elütve, fodrász által rosszul készített hajjal, verekedés után/közben, stb. Ezzel most csak azt akarom mondani, hogyha csupán nyers szöveget adsz, csak azt, amit a karid mond, az nem elég... Arra nagyon nehéz reagálni, hiszen abból nem derül ki, hogy a kari milyen indulatokkal, milyen hangulatban mondja, hogy esetleg hazudik/füllent-e, mit várt, vagy mit nem, milyen érzései vannak a helyzettel és a szemben álló féllel kapcsolatban. Kellenek gesztusok, kellenek pluszok!

Emily prédikációi a 21. században c. műsorunkat láthatták.
http://www.bukottangyal.blogger.hu
Evan Darian
Tanár
Tanár
Evan Darian

Hozzászólások száma : 4053
Kaszt : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Harcos
Üzenőláda : Az élet egy nagy játék, és én imádok játszani. What a Face

Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Tek4e27fab884a0f7141642

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 12:54 pm

Deyan Serenity írta:
Persze érthető is szerintem, mert amikor én olvasok egy könyvet, alig várom, hogy véget érjen a leírás része, és "történjen valami", beszéljenek, vagy az író írjon le valami akciót, hogy mi történik a szereplőkkel. A Harryt is azért szerettem végigolvasni, mert az végig ilyen. Rengeteg a párbeszéd, a leíró rész nagyon kevés, két párbeszéd között Rowling a legtöbbször tovább mesél. A Gyűrűk Ura viszont épp fordítva van, és ezért nem bírom végig olvasni, pedig már többször próbáltam.

Umberto Eco irodalomelméleti műve a Hat séta a fikció erdejében. Ebben Eco mintegy segítséget akar nyújtani ahhoz, hogy hogyan lehet egy szöveget megérteni, egyáltalán hogyan kell megközelíteni és hogyan tudunk a szövegvilág mögé nézni. Alaptétele, hogy kétféle olvasó van: az egyik (az empirikus olvasó) átrohan az erdőn (ami maga a szöveg). Az ő célja az, hogy mielőbb kijusson az erdőből és elmondhassa, hogy átkelt egy erdőn. A másik olvasótípus (a mintaolvasó) sétál az erdőben, megszemléli a fákat és lassan halad. Célja nem az erdőből való kijutás, hanem az erdő felfedezése. Egyszer ő is ki fog jutni, viszont míg az empirikus olvasó csak az elsődleges értelmét fogja látni a szövegnek, a történésekre koncentrál, addig a mintaolvasó más jelentésrétegeit is fel fogja ismerni. Mikor először olvasunk egy könyvet, akkor mindenki empirikus olvasó, hisz nem ismeri a szöveget és előbb át kell rohanjon az erdőn, hogy utána ne tévedjen el. Második olvasásra már lehetünk mintaolvasók, akik elidőznek az erdőben, akik észrevesznek olyan kis elemeket, amelyek a szövegnek plusz értelmet adnak, amelyek kiforrasztják magát az eseménysort.
Ha megírtál egy hozzászólást, akkor utána olvasd el és egészítsd ki még azzal a plusszal, ami jobbá teszi. Wink

Emily Kyra Beawer írta:
...én nem azt mondtam, hogy szarul játszol, sem azt, hogy szar a karaktered. Nem tudom, hogy láttad bele ezt a hozzászólásomba, vagy, hogy miért akartad ezt belelátni, de én szerintem még rejtve sem állítottam ilyet...

Azért látta ki, mert a "Forgassuk ki a másik szavait!" nagysikerű játékot játszotta. What a Face
Cirelin de Sovalon
Alapító
Alapító
Cirelin de Sovalon

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 1:57 pm

Ezt tök jól leírtad Eli, tetszik. ^^ Én mondjuk úgy gondolom, hogy azért első olvasásra is lehet valamivel bővebben olvasni és lehet felületesebben is, de tény, hogy sok könyv, vagy akár film esetén is, ahol bonyolultabb szálak vannak, a második, akár harmadik, negyedik olvasás még többet tud adni. És úgy is gondolom, hogy ez a jó könyv ismérve, hiszen annál többet rejt magában, minél inkább többször is tud újat mutatni.
Kaen el Jericho
Alapító
Alapító
Kaen el Jericho

Hozzászólások száma : 12654
Kaszt : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Nekromanta
Üzenőláda : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Tek4e285117af53d6454199

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeKedd Május 01, 2012 2:06 pm

Ez nagyon jó Eli, csak pl a könyv stílusa is fontos, mert nekem van olyan könyv, ahol annyira kiváncsi vagyok a végére, hogy rohanok, de olyan is van, ahol akár újra is olvasok fejezeteket, mert összeesküvéselméleteket találok ki hozzá^^
Deyan Serenity

Deyan Serenity

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeSzer. Május 02, 2012 10:38 am

Emily: visszagondolva valóban hülyeséget mondtam, azóta már aludtam rá egyet (meg többet), beszélgettünk róla a többiekkel, és igazad van most is meg akkor is. Smile A javítást nagyon-köszi, így már látom, hogy mire gondolsz, tudok belőle tanulni, igyekszek hasonlókat írni, amennyire tőlem telik. Smile
Elike: a tiédre csak annyit tudok mondani, hogy egyetértek Cirrel és Kaennel is, ehhez többet hozzáfűzni nem tudok. Smile
Deyan Serenity

Deyan Serenity

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeSzomb. Május 12, 2012 8:00 am

Őt viszem Emkéhez:
1. Deyan Serenity
2. Radomir Waylan
3. Alexandra Voltano
4. Evelyne di Alsiera
Kockadobás

Kockadobás

Hozzászólások száma : 860
Kaszt : Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Nincskaszt

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitimeSzomb. Május 12, 2012 8:00 am

The member 'Deyan Serenity' has done the following action : Roll dices

'Négyoldalú kocka' :
Result :
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Deyan Serenity karakterprofilja   Deyan Serenity karakterprofilja - Page 4 Icon_minitime

Deyan Serenity karakterprofilja
Vissza az elejére 
4 / 9 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Serenity-birtok

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nezabar Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola :: Arhivum :: Arhivum-
Ugrás: